Web Analytics
scris miercuri, 03.06.2015

Sucursala BCR Argeş, amendată şi cu clauzele abuzive suspendate în urma procesului cu viceprimarul Laurenţiu Soare de la Godeni

Sute de procese au fost câştigate de Comisariatul Judeţean Argeș pentru Protecţia Consumatorilor cu diferitele instituții financiare și doar un procent mic din totalul acţiunilor depuse de inspectorii şi juriştii de la OPC nu a avut câştig de cauză. Cele mai multe dosare trimise în judecată au fost în anul 2010 dar şi în anii care au urmat.
Aruncând o privire pe opisul conţinând dosarele pe legea 193/2000 câştigate definitiv şi irevocabil de CJPC Argeş şi studiind portalul instanţelor argeşene se poate observa că în postura de pârâţi s-au aflat cel mai des Volskbank România SA sau sucursalele acesteia din Piteşti sau Curtea de Argeş, urmată de Banc Post SA cu Agenţia Piteşti şi Sucursala Câmpulung sau BCR dar şi CETELEM IFN Piteşti. Una peste alta, fiecare contract câştigat a însemnat pierderi între 2000 şi 7000 de euro pentru bănci, care în unele cazuri au şi fost amendate pentru practici abuzive, însă acest lucru a însemnat și mult consum de timp și bani chiar și pentru clienții care și-au căutat dreptatea în instanță, luptând împotriva practicilor abuzive ale băncilor.
Recent s-a încheiat și procesul pe care, viceprimarul de la Godeni, Laurențiu Soare (foto), l-a purtat timp de trei ani cu BCR, motivul fiind dobânzile și clauzele abuzive de la BCR Argeș. Părțile recurente au fost Comisariatul Regional Muntenia pentru Protecția Consumatorilor, OPC Argeș și Laurențiu Soare, iar intimată – BCR Argeș. Pe 26 mai, prin Hotărârea  cu nr. 446/2015, instanța a admis recursul.
Mai precis, a modificat sentinţa în sensul că a admis sesizarea formulată de ANPC şi cererea de intervenţie în interesul ANPC-ului şi a constatat abuzive clauzele de la pct.5 din contractul de credit şi de la pct.2.10.a din condiţiile generale de creditare. Drept urmare, a dispus înlăturarea acestor clauze din contractul de credit. BCR Argeș a fost amendată cu 1000 de lei. A.C.

Sucursala BCR Argeş, amendată  şi cu clauzele abuzive suspendate în urma procesului  cu viceprimarul Laurenţiu Soare de la Godeni

Distribuie!

0 Comentarii