Web Analytics
scris joi, 07.03.2024

Substanță cancerigenă, descoperită în unele produsele împotriva acneei ale unor firme de cosmetice de top

Niveluri ridicate de benzen, o substanţă chimică cancerigenă, au fost detectate în unele tratamente pentru acnee ale unor mărci celebre, precum Clinique de la Estee Lauder, Up & Up de la Target şi Clearasil, deţinut de Reckitt Benckiser, a anunţat, miercuri, laboratorul american independent Valisure.

Substanță cancerigenă, descoperită în unele produsele împotriva acneei ale unor firme de cosmetice de top

Citește și: Continuă jaful în pădurile Argeșului! 100 mc de lemn, confiscați la ultimele controale


Valisure a depus, de asemenea, o petiţie la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, solicitând autorităţii de reglementare să recheme produsele, să efectueze o anchetă şi să revizuiască directivele din industrie, a declarat miercuri laboratorul cu sediul în New Haven, Connecticut, transmite Reuters preluat de Agerpres. Potrivit sursei citate, acţiunile Estee Lauder au scăzut cu aproximativ 2% în urma anunţului.
Benzenul a fost de asemenea detectat, printre altele, în săpunuri împotriva acneei de la Proactiv, PanOxyl şi Walgreens şi în crema pentru acnee Equate Beauty de la Walmart, potrivit Valisure.

Citește și: Șeful de la Rutieră nu este răsfățatul stelelor


De altfel, substanţa cancerigenă a fost deja găsită în mai multe produse, inclusiv în creme de protecţie solară, dezinfectanţi pentru mâini şi şampon uscat, ceea ce a dus la retragerea unora dintre aceste produse fabricate de companii precum Procter & Gamble şi Johnson & Johnson. Însă, detectarea benzenului în produsele pentru tratamentul acneei s-a dovedit „substanţial diferită” în comparaţie cu celelalte cazuri, a precizat Valisure.
„Benzenul pe care l-am găsit în cremele de protecţie solară şi în alte produse de consum erau impurităţi care proveneau din ingrediente contaminate; cu toate acestea, benzenul din produsele cu peroxid de benzoil provine din peroxidul de benzoil în sine”, a declarat cofondatorul şi preşedintele Valisure, David Light. Testele efectuate de Valisure au arătat că unele produse ar putea forma benzen într-o concentraţie de peste 800 de ori mai mare faţă de limita impusă de FDA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *