Web Analytics
scris joi, 07.03.2024

Continuă jaful în pădurile Argeșului! 100 mc de lemn, confiscați la ultimele controale

În perioada 4-6 martie, echipe formate din polițiști argeșeni și specialiști silvici au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza județului Argeș.

Continuă jaful în pădurile Argeșului! 100 mc de lemn, confiscați la ultimele controale

Citește și: Activele de la Cesar ARO Câmpulung au fost cumpărate de familia Răuţoiu

Ei bine, în aceste trei zile, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, însumând 21.000 de lei, fiind confiscați în total: valoric, 94,01 metri cubi de lemn, volum estimat la aproximativ 20.000 de lei; și fizic, aproximativ 7 mc de lemn – după cum se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Argeș.

Au fost astfel prinse încălcând legislația în domeniul silvic 11 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 61 de ani. Șapte dintre acestea sunt persoane fizice neautorizate ca transportator profesionist de material lemnos; au depășit limita de 20 mc pe an calendaristic.

Celelalte patru sunt persoane fizice care transportau, cu autoutilitare sau atelaje, material lemnos ce depășea cantitatea justificată cu documente de proveniență sau care nu au justificat materialul lemnos transportat.

Iată și unul dintre exemplele oferite de IPJ Argeș, în urma finalizării cercetărilor: un bărbat de 54 de ani, din Domnești, a efectuat anul trecut mai multe transporturi de material lemnos, deși nu este înregistrat ca transportator profesionist în aplicația informatică SUMAL 2.0. Astfel, a rezultat că respectivul a depășit cu 33,88 mc volumul de 20 mc/an calendaristic permis de normele legale.

Prin urmare, i-a fost aplicată o amendă de 5.000 lei. De asemenea, a fost luată măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 33,88 mc de material lemnos, evaluat la 5.217 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *