Web Analytics

Subprefectul Andrei Ciungu, despre Pădurea Trivale: „Faptul că a fost anulat titlul de proprietate este un mare pas înainte”

de | 7.02.2020 23:02 | Actualitate

Andrei Ciungu este unul dintre cei doi subprefecți ai Argeșului, funcționar public la Prefectura Argeș de 15 ani și consilier juridic în cadrul Compartimentului Juridic. Acesta a fost numit în noua funcție de subprefect pe 4 februarie a.c. ,,Sper ca pe linia juridică- fond funciar- verificarea legalității să pot să sprijin cum am făcut până acum. Am avut Judecătoria Pitești până săptămâna asta, unde ponderea este cam de 70 % din dosarele care se înregistrează în județul Argeș. Asta înseamnă că sute de dosare noi se înregistrează la Judecătoria Pitești în fiecare an. În măsura în care pot să ajut, o s- o fac în continuare. Compartimentul juridic de la Prefectură are 5 juriști, eu și încă 4 colegi”, a declarat Andrei Ciungu în cadrul primei conferințe de presă în calitate de subprefect, joi, la sediul Prefecturii Argeș.

Printre procesele de care s- a îngrijit în trecut, în calitate de jurist, se numără și cazul transferului de păduri de la Rătești în Trivale, despre care Jurnalul de Argeș a prezentat pe parcursul a zeci de articole toate detaliile legate de „teleportarea” celor 32,8 hectare de terenuri care au aparținut Ilenei Brătianu și pe care aceasta le- a vândut omului de afaceri Nicolae Ivănescu. Autorităţile au descoperit că terenurile din Trivale au aparţinut statului, iar Prefectura Argeș a cerut și a câștigat, în instanță, anularea titlului de proprietate pentru cele 32,8 hectare de terenuri care au fost transferate de la Rătești tocmai în Pădurea Trivale.

„Au fost procese de- a lungul timpului în care ne- am luptat cu case mari de avocatură, cum este cazul Pădurii Trivale. S- a câștigat parțial. Eu, personal, am avut dosarul celebrului transfer de la Rătești, în colaborare cu șefa Serviciului Juridic. Dacă am pierdut, am încercat să pierdem cu onoare și să avem tot ce trebuie la dosar, să fim cu conștiința împăcată că am făcut tot ce ține de noi ca să apărăm interesele statului român. (…) Ce pot să vă spun în legătură cu cele 32, 8 ha: este încheiat, câștigat definitiv. Sunt în curs demersuri ale Direcției Silvice. Nu au fost anulate toate actele subsecvente care s- au făcut, contracte de vânzare și Direcția Silvică are niște procese în curs acum. Acesta e un mare pas înainte, faptul că a fost anulat titlul de proprietate. Eu, personal, am fost sceptic. Dreptul de proprietate al cetățenilor nu l- a pus nimeni în discuție, problemele erau anexele de transfer. Au câștigat dreptul de proprietate la Rătești. În primă fază, am pierdut și am câștigat la recurs. Dreptul de proprietate nu l- a luat nimeni”, a mai spus Andrei Ciungu.

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii