Web Analytics

SUA: Fostul polițist Derek Chauvin condamnat la 22,5 ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd

de | 30.06.2021 12:59 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

  • Un juriu l-a condamnat pe Derek Chauvin în aprilie pentru crimă de gradul doi, crimă de gradul trei și omucidere de gradul doi în moartea lui George Floyd.
  • Chauvin se confruntă, de asemenea, cu o inculpare federală pentru încălcarea drepturilor civile ale lui George Floyd, care ar putea adăuga închisoare.
  • Cei trei foști ofițeri de poliție din Minneapolis acuzați de complicitate la moartea lui Floyd au fost judecați în martie.

MINNEAPOLIS – Fostul ofițer de poliție Minneapolis Derek Chauvin a fost condamnat vineri, 25.06.2021 la 270 de luni, sau 22,5 ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd anul trecut, scrie cotidianul USA Today.

Citește și: Dan Nicolae este singurul poliţist argeşean cu trei condamnări pe viaţă obţinute în dosarele de omor pe care le-a instrumentat

„Sentința nu se bazează pe emoție sau simpatie, dar, în același timp, vreau să recunosc durerea profundă și imensă pe care o resimt toate familiile, în special familia Floyd”, a declarat judecătorul comitatului Hennepin, Peter Cahill, în instanță.

În opinia sa, Cahill a menționat doi factori agravanți care au fost luiați în calcul în sentință – că Chauvin a abuzat de încredere și autoritate și a acționat cu cruzime, în special față de Floyd. „Provocarea gratuită a durerii și cruzimii psihologice” în timp ce era „abuziv împuternicit cu autoritatea statului” a justificat sentința, a scris Cahill.

Citește și: O poveste adevărată. Două surori din Călineşti intrate la Academia de Poliţie, în numele tatălui ucis în misiune

Lui Chauvin i se va cere să se înregistreze ca infractor prădător și să furnizeze o mostră de ADN, potrivit memoriului lui Cahill.

Membrii familiei Floyd, avocații și activiștii au declarat că nu sunt mulțumiți de sentință, dar speră că o inculpare federală în curs de desfășurare îl va condamna pe Chauvin la închisoare pe viață. Mulți au cerut parlamentarilor să adopte Legea Justiției George Floyd în Poliție.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii