Web Analytics

SUA ameninţă cu retragerea din Consiliul ONU pentru drepturile omului

de | 16.03.2017 14:55 | Actualitate

sua tillerson

Statele Unite ale Americii ameninţă că vor părăsi Consiliul ONU pentru drepturile omului dacă organismul respectiv nu demarează ”o reformă considerabilă”, a precizat secretarul de stat american, Rex Tillerson, într-o scrisoare adresată unui număr de opt grupuri pentru apărarea drepturilor omului, informează Agerpres.

În scrisoare, Tillerson afirmă că noua administrație americană continuă ”să evalueze eficiența Consiliului ONU pentru drepturile omului”, în prezent întrunit în sesiune plenară. ”Deși este probabil singura organizație de acest fel consacrată drepturilor omului, Consiliul trebuie să treacă prin reforme considerabile pentru ca noi să putem participa”, a spus acesta.
Potrivit lui Tillerson, SUA își vor urmări în continuare ”obiectivul puternic și de principiu în legătură cu agenda părtinitoare împotriva Israelului”. Președintele Donald Trump a promis să apere Israelul la Națiunile Unite și a denunțat adoptarea de către ONU a unor rezoluții critice față de aliatul Washingtonului în Orientul Mijlociu. Administrația americană intenționează să reînnoiască mandatul Comisiei de anchetă privind Siria și să vegheze ca raportorii privind Coreea de Nord, Iran și Myanmar să-și continue lucrările, se mai arată în scrisoare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii