Web Analytics
scris sâmbătă, 17.12.2022

Studiu: România, țara cu cel mai corupt sistem privind situația politică și economică

România este țara care stă cel mai rău în ceea ce privește sistemul politic și economic, potrivit unui studiu recent realizat de Ipsos. Dintre cele 28 de țări intervievate, cele care au obținut cele mai mari scoruri la Indicele sistemului distrus sunt România (3,01), urmată de Turcia (3,00), Thailanda (2,90), Africa de Sud (2,85) și Marea Britanie (2,80). Cele cu cele mai mici scoruri sunt Suedia (2,11), Germania (2,26) și Țările de Jos (2,40). Indicele are o medie de 2,65 în toate țările.

Studiu: România, țara cu cel mai corupt sistem privind situația politică și economică

Citeşte şi: Ai fost prins cu viteză mare la volan? Uite cum poți reduce perioada de suspendare a permisului!

În medie, în cele 28 de țări, 64% dintre respondenți consideră că economia țării lor este manipulată pentru a-i avantaja pe cei bogați și puternici, iar 63% spun că partidelor și politicienilor tradiționali nu le pasă de oameni ca ei.

Sondajul realizat în perioada septembrie – începutul lunii noiembrie în rândul a peste 26.000 de adulți online arată că, dintre toate țările analizate, sentimentele în ceea ce privește sistemul politic corupt și o economie cu probleme sunt cel mai răspândite în România, Turcia, Thailanda și Africa de Sud, iar cel mai puțin în Suedia și Germania.

Cu toate acestea, sentimentul de ruptură a sistemului a scăzut din martie-aprilie 2021, când Ipsos a realizat un sondaj similar în 24 dintre cele 28 de țări. Acesta a scăzut abrupt în Chile, Columbia, Coreea de Sud, Italia, Brazilia și Peru – toate țările în care alegerile au dus la schimbarea partidului de guvernământ. Singurele țări care au înregistrat o creștere semnificativă a sentimentului de ruptură a sistemului sunt Marea Britanie și Turcia.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Argeș. Minoră dispărută

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din...

Ultimele articole

Argeș. Minoră dispărută

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită