Web Analytics
scris miercuri, 28.10.2020

STUDIU: Mai mult de 80% din bolnavii de Covid-19 au deficiență de vitamina D

Peste 80% dintre pacienții Covid-19 au lipsă de vitamina D. Insuficiența este mai frecventă la bărbați, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism și pentru care au fost monitorizați 216 pacienți.

STUDIU: Mai mult de 80% din bolnavii de Covid-19 au deficiență de vitamina D

Potrivit studiului citat de EFE, bolnavii de Covid-19 care au fost observați se aflau internați la Hospital Universitario Marques de Valdecilla din orașul spianol Santander.

Vitamina D este hormon produs de rinichi ce controlează concentrația de calciu din sânge și care afectează sistemul imunitar, se arată într-un comunicat la Societății de Endocrinologie ce regrupează peste 18.000 de experți din 122 de țări.

Deficiența de vitamina D este asociată unei varietăți de probleme medicale, iar comunitatea științifică analizează încă motivul.

Tot mai multe studii semnalează efectul benefic al vitaminei D asupra sistemului imunitar, mai ales în privința protecției la infecții.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită