STUDIU: Doar un sfert dintre pacienții spitalizați cu Covid-19 se vindecă complet după un an

de | 3.05.2022 12:08 | Actualitate, Home

Doar un sfert dintre pacienţii spitalizaţi cu Covid își revin complet la un an de la infectare, arată un nou studiu realizat de cercetătorii britanici. Studiul a fost prezentat la Congresul european de microbiologie clinică şi boli infecţioase de la Lisabona şi publicat în The Lancet Respiratory Medicine.

Citește și: A distrus aparatul de jocuri de noroc. Prejudiciu de 2.000 de lei

Cercetătorii au analizat datele obținute de la pacienți adulți internați în 39 de spitale din Marea Britanie între 7 martie 2020 şi 18 aprilie 2021.

Recuperarea acestora a fost evaluată prin măsurarea diferitelor informații furnizate de examinarea pacienţilor, la cinci luni şi la un an după ieşirea lor din spital. De exemplu, au fost prelevate probe de sânge de la participanții la studiu în timpul vizitei efectuate la cinci luni după externare, pentru a analiza prezenţa diverselor proteine inflamatorii, notează Agerpres.

Citește și: DSVSA Argeș: Ce obligaţii au primăriile şi firmele care organizează târguri cu produse alimentare

Acest articol este despre: congres,Covid,pacienti,sfert,spital,studiu,vindecare

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed