STUDIU – Consumul de ciuperci ar putea scădea riscul de depresie

de | 11.01.2022 10:27 | Actualitate, Cultura, Home

O corelație între consumul de ciuperci și riscul scăzut de a suferi de depresie a fost găsită în urma unui studiu realizat de un grup de cercetători din SUA.

Datele legate de nu mai puțin de 24.000 de adulți din SUA, monitorizați în perioada 2005 – 2016, sugerează asta. Pe lângă ingredientele conținute în mod normal de ciuperci – potasiu, care alungă anxietatea și care se găsește din belșug în ciupercile Champignon (Agaricus bisporus), sau agenții antiinflamatori și factorii neurotrofici legați de sănătatea creierului, care se găsesc mai ales în ciupercile Coama leului – oamenii de știință au mai descoperit un antioxidant puternic, cunoscut sub numele de ergotioneină, aflat de asemenea în ciuperci. Oamenii îl pot obține doar prin dietă, iar ciupercile îl au în cele mai mari concentrații dintre toate alimentele proaspete pe care le consumăm, arată Science Alert. În studiile pe animale s-a descoperit că acest antioxidant traversează bariera sangvină care separă creierul de restul corpului, având efect chiar asupra sănătății neurologice. Alte studii, realizate tot pe animale, au arătat că acest antioxidant joacă un rol inclusiv în sănătatea intestinului, unde există și neuroni care pot influența starea de spirit, notează spotmedia.ro.

CITEȘTE ȘI: Se circulă bară la bară în zona Nord a Piteștiului

„Ciupercile sunt cea mai mare sursă alimentară de aminoacid ergotioneină, un antiinflamator care nu poate fi sintetizat de oameni”, a explicat epidemiologul Djibril Ba, de la Penn State, implicat în studiu. „Nivelurile ridicate de ergotioneină pot reduce riscul de stres oxidativ, care ar putea diminua, de asemenea, simptomele depresiei”, a mai spus epidemiologul.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc susţine vaccinarea împotriva COVID-19 şi denunţă ”informaţiile nefondate”

Acest articol este despre: Cercetare,ciuperci,consum,depresie,studiu,sua

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...