Web Analytics

Papa Francisc susţine vaccinarea împotriva COVID-19 şi denunţă ”informaţiile nefondate”

de | 10.01.2022 21:42 | Actualitate

Papa Francisc a lansat astăzi un apel către comunitatea internaţională pentru a ”continua efortul” vaccinării, spunând că pandemia impune ”o cură de realitate” în faţa propagării ”informaţiilor nefondate”, informează AFP, conform Agerpres.

”Este important să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populaţia. În acest scop este nevoie de un angajament multiplu la nivel personal, politic şi al întregii comunităţi internaţionale”, a declarat Suveranul pontif luni dimineaţă în faţa corpului diplomatic, exprimându-şi dorinţa ca ”ansamblul populaţiei mondiale să beneficieze de un acces egal la asistenţă medicală esenţială şi la vaccinuri”.

Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor

”A avea grijă de sănătate este o obligaţie morală. Din păcate, constatăm din ce în ce mai mult că trăim într-o lume cu puternice contraste ideologice. Ne lăsăm de multe ori condiţionaţi de ideologia momentului, deseori construită pe informaţii nefondate sau pe fapte insuficient documentate”, a adăugat el.

”Orice declaraţie ideologică rupe legăturile dintre raţiunea umană şi realitatea obiectivă a lucrurilor. Pandemia, dimpotrivă, ne impune un fel de ‘cură de realitate’, care ne cere să privim problemele în faţă şi să adoptăm soluţiile adecvate pentru a o rezolva”, a mai spus Suveranul pontif.

Potrivit papei, ”vaccinurile nu sunt instrumente magice pentru vindecare, dar reprezintă cu siguranţă, alături de tratamentele dezvoltate, soluţia cea mai raţională pentru prevenirea bolii”.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a pledat în mai multe rânduri în favoarea vaccinării, pe care a calificat-o drept un ”act de iubire”.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii