Web Analytics

Studenţi şi profesionişti din diaspora vin în Argeş, la „Romanian Science Festival”

de | 1.09.2022 12:05 | Actualitate, Home

“Romanian Science Festival” (RSF), primul festival național de științe din România, se întoarce în Argeș să promoveze știința prin metode nonformale și să construiască o legătură între diaspora științifică și sistemul educațional din România.

În Argeș, festivalul este deja la a 3-a ediție, fiind organizat și în 2017 (Romania Science Week) și în 2019 de tineri cu rezultate excepționale. Ediția de anul acesta din Argeș se desfășoară timp de 3 zile. Organizatorii RSF anunță că, pe 22 septembrie, Caravana “Romanian Science Festival” ajunge la Sala Sporturilor Mioveni și la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel. Acolo, mentorii RSF vor ține prezentări elevilor și vor organiza târguri de experimente interactive alături de voluntarii locali. Pe 23 septembrie, mentorii RSF vor vizita 10 școli și licee din Pitești pentru a le povesti elevilor despre cercetarea lor și cum au ajuns la carierele pe care le au. Pe 24 septembrie va fi organizat Târgul de experimente științifice „Pitești Science Festival” lângă fântâna din Piața Primăriei Pitești, între 11-17.00.

Citește și Proiect UE inovativ pentru învăţământul primar implementat de UPIT

16 mentori vin în Argeș

În județul Argeș sunt deja 330 de voluntari, iar unii sunt din Olt, Vâlcea și chiar București. Anul acesta, la evenimentele din Argeș vor fi în total 16 mentori: Sandor Kruk, cercetator, Institutul “Max Planck”, Germania; Andreea Atanasescu, student, Trinity College Dublin; Catinca Ciuculete, student, Queen’s University Belfast; Andreea Geamănu, student, University of Groningen; Teodor Jianu, doctorand, “Max Planck” Institute Germania; Liana Ivaşcu, student, University of Manchester; Miron Raluca-Andreea, masterand în fizică, Universitatea din București; Sebastian Dumitru, Huawei R&D UK, A.I. Engineer; Gheorghe Andreea Cristina, studentă la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București, şi Erasmus+ student University of Groningen; Irina Verlan, University of Helsinki; Emil Centiu, tactical software engineer, NatWest Markets; Dan Fodor, software engineer, Bloomberg L.P.; Chiriac Cristian-Alexandru, student, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea POLITEHNICA din București; Eliza Casapopol, Microsoft Olanda, specialist în inteligența artificială, absolvent University of Oxford; Simion Teodora, masterat în matematică, University of Oxford; Corina Miloşoiu, Microsoft Olanda – cloud solution architect.

Citește și Seminar duhovnicesc „Relațiile din familie și dezvoltarea individuală: conexiuni psiho-spirituale” la Paraclisul UPIT

Recunoaștere internațională! Festivalul de știință va reprezenta România la un summit în Berlin

“Romanian Science Festival” a fost desemnat câștigător de către Fundația „Falling Walls Berlin” la categoria „Promovarea științelor” (Science Engagement). RSF a concurat alături de alte proiecte din 66 de țări și a fost recunoscut ca unul dintre cele mai bune 20 de proiecte din lume la categoria “Science engagement”, pentru impactul avut în rândul tinerilor din România prin promovarea științelor. Astfel, în noiembrie a.c., RSF va reprezenta România la Berlin, pe scena Summit-ului de Științe “Falling Walls”, și va fi prezentat de către Sandor Kruk, cofondator RSF.
“Romanian Science Festival” a început în 2019 în Baia Mare, Pitești și Timișoara. De atunci, 100.000 de elevi din România au luat parte la proiectele în care s-au implicat cei 120 de mentori RSF, care sunt fie studenți, fie cercetători și profesioniști români din diaspora.

Citește și UPIT, Campioană Națională Universitară la Baschet Feminin și Masculin


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *