Web Analytics

Seminar duhovnicesc „Relațiile din familie și dezvoltarea individuală: conexiuni psiho-spirituale” la Paraclisul UPIT

de | 17.05.2022 20:31 | Actualitate




Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului„ al Universității din Pitești a găzduit o lecție interactivă pentru tineri susținută de părintele Rafael Vintilă și lect. univ. dr. Andreea Bădulescu, directorul Centrului de consiliere și orientare – UPIT.
Citește și Cupa ”Zilele Municipiului Pitești la Șah” a ajuns la ediția a II-a

Tinerii au aflat, astfel, că în familia creștină, toate se duc împreună, atât cele bune, cât și cele grele ale vieții.

Sfânta Scriptură nu conţine o „fişă a postului” pentru rolul de soţ sau soţie, însă subliniază clar principiile care domină relaţia dintre cei doi: iubire, respect, altruism, valori comune, susţinere materială, spirit jertfelnic. Creştinismul a ridicat femeia din starea de inferiorotate faţă de bărbat, în care se găsea mai înainte, şi a aşezat-o în toată demnitatea ei de fiinţă creată „după chipul lui Dumnezeu”, precum spune Sfântul Apostol Pavel: „Nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus” (Gal. 3, 28). Creştinismul a arătat pentru prima dată că femeii i se cuvine aceeaşi preţuire ca şi bărbatului. Copilul reprezintă expresia dinamicii întregii familii. Fără relație nu există persoană. Suntem născuți dintr-o relație; am crescut într-o relație. Fără această relație nu am fi devenit noi înșine. Ceea ce ne-a lipsit în acea relație, devine pentru noi o problemă. Așadar, unitatea și diferența sunt părți ale misiunii familiei, a spus tânărul preot misionar în cadrul activității de cateheză.

Cei prezenți au avut posibilitatea să adreseze întrebări părintelui Vintilă Rafael pentru a putea găsi rezolvare la multe dintre problemele întâmpinate de către tânăra generație. În final s-au oferit broșuri catehetice celor prezenți.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *