Web Analytics

Strigătul disperat al unui elev bolnav de la Liceul de Teologie din Curtea de Argeş

de | 6.01.2020 20:26 | Actualitate

Arghiepiscopia Argeşului şi Muscelului derulează campania „VREAU SĂ TRĂIESC! ÎMPREUNĂ pentru CĂLIN!” al cărei scop este sprijinirea unui elev al Liceului de Teologie Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș, interpret din corul Seminarului Teologic Ortodox cu același nume. Povestea băiatului, spusă chiar de el, e tulburătoare.

„Numele meu este Călin și am 18 ani(…). De câteva săptămâni, viată mea a luat o întorsătură cumplită, am fost diagnosticat cu cancer de colon avansat cu metastaze.
Mi s-a spus că ce am eu este un caz foarte rar, 1 la 10 mii de persoane.
Am fost prima dată la spitalul din Curtea de Argeș, acolo au găsit un lichid în partea abdominală, am fost trimis la București la Spitalul Universitar Municipal unde în urmă analizelor, diagnosticul a fost unul crunt: CARCINOM MUCINOS COLON METASTAZIC CU 12 MUTAȚII GENETICE.
Am dureri din cauza lichidului colectat în abdomen, din păcate nu mi s-a dat nici o șansă, am fost trimis acasă… Familia mea a decis să merg în Turcia la clinica Anadolu din Istanbul. Odată ajuns acolo, doctorii au fost sceptici, nu mi-au dat speranțe, au spus că depinde de mine, că va trebui să lupt dacă vreau să trăiesc… Cum a putut această boală să mă transforme atât de mult în doar câteva zile?! Am decis că trebuie să lupt până la capăt pentru mine, familia mea și cel mai mult pentru frățiorul meu mai mic, pe care nu-l pot lăsă singur.
Doctorii au stabilit un tratament de chimioterapie pe care l-am început de îndată. Spre uimirea doctorilor, corpul meu a reacționat pozitiv, încă de la prima ședință. Am avut și stări neplăcute, dureri, presiune, vomă… Acum nu mai rămâne decât să urmez ședințele de chimioterapie până când doctorii vor putea să mă opereze.
Dar din păcate, au venit și veștile proaste, tratamentul pe care trebuie să-l urmez este unul foarte costisitor. Doctorii nu se pot pronunța în legătură cu numărul de ședințe de chimioterapie necesare până la operație.
Provin dintr-o familie modestă din Comună Mușetești, Județul Argeș. Salariile părinților mei nu sunt îndeajuns pentru a acoperii costurile tratamentului meu. Mama a fost nevoită să-și dea demisia că să fie lângă mine. Nu m-a părăsit nicio clipă din ziua când am plecat de acasă până astăzi. Seara doarme chinuită pe un scaun în colțul camerei de spital. Tatăl meu este singurul care aduce bani în casă, salariu minim pe economie”, spune Călin.
„Vreau să pot fi lângă fratele meu mai mic,vreau să trăiesc!”
Pentru a putea continua această luptă, tânărul are nevoie de sprijin financiar.
„M-am decis să apelez la această strângere de fonduri pe care o pune la dispoziție Facebook, prin care să vă cer vouă, tuturor, ajutorul.
Doctorii și staff-ul clinicii Anadolu, estimează în jurul sumei de 70000 operațiile, chimioterapia + spitalizarea. O sumă imensă pentru mine și familia mea. Singură mea speranță să pot continuă tratamentul este susținerea voastră financiară. Pe mulți dintre voi nu-i cunosc, nu mă cunoașteți, poate vi se pare un gest îndrazneț și deplasat, însă vreau să trăiesc, nu vreau să mor, vreau să pot fi lângă fratele meu mai mic, să-mi urmez visul… vreau să trăiesc!”

„Împreună, prin RUGĂCIUNE și FAPTĂ, putem ajuta!”, scrie Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului în mesajul campaniei.

RO29 INGB 0000 9999 0984 4143
Cucu Lita (tatăl)
RON: RO64 INGB 0000 9999 0984 4095
EURO: RO29 INGB 0000 9999 0984 4143
Cod SWIFT: INGBROBU
Cod BIC: 606410008

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii