Web Analytics

Stop defrişărilor ilegale! Un ONG blochează camioanele cu lemne pe Transfăgărășan

de | 10.03.2017 11:11 | Actualitate

agent green

Zeci de activişti Agent Green blochează pe Transfăgărășan, vineri, 10 martie, mai multe camioane încărcate cu arbori din munții Făgăraș, în semn de protest faţă de distrugerea pădurilor.

Protestatarii cer anchetă la Vidraru și moratoriu naţional la exploatarea pădurilor virgine. Protestul are loc pe șoseaua Transfăgărășan, pe versantul de sud al Masivului Făgăraș. La fața locului au ajuns și mai multe echipaje de jandarmi!

30 de activiști Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști blochează în această dimineață pe Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș. Protestatarii trag prin această acțiune pașnică spontană semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national. Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul ”Salvați Ultimele Păduri Virgine”, în limbile engleză și română.

Asociația Agent Green este o organizație neguvernamentală non profit pentru protecția mediului înființată în anul 2009 în România pentru conservarea biodiversității.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Intrebarea care se pune: Pe cine apara jandarmii? Mediul sau pe seful cu mustacioara lui, pana corbului turbat si rau suparat pe prostii astia de slujitori…