Web Analytics

Stelică Crăciun îşi ameninţa victimele cu moartea, cu violarea soţiilor şi a fiicelor şi cu incendierea afacerilor

de | 11.03.2021 13:45 | Actualitate, Dezvăluiri

# Începe procesul ”Cartelului de la Mărăcineni” # Doi cunoscuți oameni de afaceri, doi polițiști și un politician sunt cei care au depus plângeri în dosarul finalizat de Parchet și care intră pe rolul instanței de judecată
Controversatul afacerist Stelică Crăciun din Mărăcineni, cunoscut și ca membru al ”Cartelului de la Mărăcineni”, nu mai e intangibil în raport cu justiția argeșeană. După ani de zile în care mulți au tremurat de frica lui, acum i-a venit rândul să dea socoteală. Prin dosarul cu nr. 1916/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, el a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de șantaj în formă continuată, în care părți vătămate sunt Florinel Popescu, președintele PNL Mărăcineni, și Constantin Zaharia, patronul firmei Zaris din aceeași localitate. În același timp, instanța a mai fost sesizată pentru o altă infracțiune de șantaj, în care parte vătămată este un alt om de afaceri, Iulian Preda, asociat la en-gros-ul de pe strada Depozitelor din Pitești. Tot în același dosar, Crăciun este judecat pentru infracțiunea de amenințare asupra polițistului Robert Bogdan Pascu, dar și pentru o infracțiune de hărțuire, parte vătămată fiind polițistul Costinel Iancu de la Serviciul Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Argeș. Așadar, doi oameni de afaceri, doi polițiști și un politician sunt victimele care s-au constituit părți vătămate în dosarul în care este judecat Stelică Crăciun. Dosarul a fost înregistrat pe data de 9 decembrie 2020 pe rolul Judecătoriei Pitești, iar în Camera de Consiliu s-a constatat legalitatea actului de sesizare a instanței, pe 16 februarie 2021. Vă reamintim că, în timpul cercetărilor, la adresa din Mărăcineni, acolo unde locuiește Crăciun, s-au efectuat percheziții, în urma cărora au fost confiscate mai multe telefoane. Și că prin ordonanța organelor de cercetare penală, din data de 20.08.2020, s-a dispus reținerea lui Crăciun, în calitate de suspect, pe o perioadă de 24 de ore, ulterior acesta fiind pus sub control judiciar. Vă prezentăm în continuare faptele, așa cum au fost ele constatate de anchetatori.

Crăciun l-a amenințat pe Iulian Preda cu moartea, cu incendierea locuinței și cu violarea fiicei și soției

Pe 13 februarie 2020 a avut loc o ședință a PNL Mărăcineni, ocazie cu care omul de afaceri Iulian Preda a fost desemnat candidat pentru alegerile la funcția de primar al comunei Mărăcineni. Între Iulian Preda și Stelică Crăciun exista o relație conflictuală privind un teren din municipiul Pitești (terenul pe care s-a construit en-gros-ul de pe str. Depozitelor, n.red.), motiv pentru care cei doi s-au judecat în civil mai mulți ani. Crăciun nu a avut câștig de cauză. În acest context și având în vedere că Stelian Crăciun este cumnat cu actualul primar al comunei Mărăcineni, pesedistul Nicolae Dascălu, care urma să fie concurentul lui Preda în alegeri, a pornit șantajul.
Iulian Preda (foto) a primit mai multe mesaje de tip SMS de la trei numere de telefon. Prin aceste SMS-uri i se cerea în mod expres să renunțe la candidatură și la terenul din municipiul Pitești, altfel el și familia sa vor avea de suferit consecințe, fiind amenințat cu moartea, cu distrugerea afacerii, cu incendierea locuinței și că îi vor fi violate fiica și soția. În urma acestor amenințări, pe 5 martie 2020, Iulian Preda și-a retras candidatura pentru funcția de primar al comunei Mărăcineni. În fața anchetatorilor, omul de afaceri l-a indicat pe Crăciun ca fiind expeditorul mesajelor de șantaj și amenințare.

Crăciun l-a amenințat pe Constantin Zaharia cu incendierea fabricii Zaris și cu violarea soției și fiicelor

Zaharia Constantin (foto) și Florinel Popescu au fost amenințați de Crăciun tot prin mesaje de tip SMS, în mod repetat. Cu incendierea fabricii Zaris, pe primul, apoi pe amândoi cu violarea fiicelor și soțiilor. Crăciun i-a amenințat și cu moartea pe cei doi, dacă nu renunță la activitatea politică în cadrul Filialei PNL Mărăcineni și nu se retrag din politică.
De asemenea, procurorii au stabilit că Stelian Crăciun a avut o atitudine intimidantă, amenințătoare și violentă față de persoanele vătămate, pe care le-a șicanat în trafic sau când a trecut pe lângă locuințele lor.
Astfel, în data de 20 iunie 2020, Crăciun s-a deplasat în dreptul locuinței lui Florinel Popescu (foto), pe care l-a amenințat că se va ocupa de familia lui, dacă nu apelează la el pentru rezolvarea situației. Este vorba despre un proces dintre Florinel Popescu și Primăria comunei Mărăcineni privind retrocedarea unui teren.

Sute de mesaje trimise noaptea, de pe patru cartele telefonice

Persoanele vătămate au pus la dispoziția procurorului mesajele de șantaj și amenințare. În plus, s-a procedat la examinarea criminalistică a telefoanelor, fiind identificate mesajele pe care victimele le-au primit. S-a descoperit că de la patru numere de telefon au fost expediate foarte multe mesaje către cele trei persoane vătămate, majoritatea pe timp de noapte. Au mai fost găsite convorbiri telefonice cu persoane din anturajul lui Stelică Crăciun, cum ar fi discuții cu cumnatul său, primarul Nicolae Dascălu, cu viceprimarul Ardei, dar și cu familia lui sau apropiați ai familiei. De altfel, aparatele telefonice în care au fost introduse cele patru cartele au fost localizate în zona în care locuiește Stelică Crăciun. Ca mod de operare, au fost trimise câteva zeci de mesaje către o persoană vătămată, apoi alte câteva zeci de mesaje către o altă persoană vătămată și imediat către o a treia persoană vătămată.
Citește și Iese la iveală o altă plângere împotriva lui Stelică Crăciun şi îngropată în sertarele IPJ Argeş
Citește și Scandalul de la Mărăcineni / Stelică Crăciun a şantajat o femeie politician
Citește și „Ştiam că Stelică Crăciun va cumpăra toate exemplarele din Jurnalul de Argeş”
Citește și Scurgere de informaţii în IPJ Argeş? Afaceristul Stelică Crăciun a fugit de acasă fix în ziua în care poliţiştii au venit la percheziţii

În telefonul lui Crăciun au fost găsite mai multe fotografii cu Iulian Preda singur sau în prezența familiei

Din cercetările efectuate s-a văzut o preocupare constantă a lui Crăciun față de persoana lui Iulian Preda. Astfel, cu ocazia percheziției informatice efectuate asupra telefonului mobil al lui Crăciun, au fost depistate mai multe fotografii în care acesta apare singur sau în prezența familiei. De asemenea, au fost identificate și fotografii în care apare Constantin Zaharia, însă acestea sunt într-un număr mai mic față de cele cu Iulian Preda.

„V-am pregătit un tort, v-am pregătit un tort cu ouă”

În cadrul discuțiilor purtate de Constantin Zaharia cu autorul SMS-urilor, la data de 11 mai 2020, pe unul din numerele de telefon ale acestuia din urmă se face referire la un coș cu ouă, respectiv la lovirea victimei cu ouă. „V-am pregătit un tort, v-am pregătit un tort cu ouă”, spune autorul SMS-ului. Iar Z.C. răspunde: „Bravo, tu știi să bați cu ouă, dar la mine ai greșit adresa”. Este vorba despre o aluzie la faptul că Stelică Crăciun l-a bătut în Consiliul Local, cu ouă, pe fostul primar al comunei Mărăcineni, Niculae Șerban. Aceasta fiind, pentru anchetatori, încă o dovadă că autorul mesajelor este nimeni altul decât Stelică Crăciun.

Crăciun este învinuit că a ameninţat şi hărţuit doi poliţişti

Persoană vătămată în dosar, ofițerul Costinel Iancu l-a cunoscut pe Stelică Crăciun în perioada 2010-2011. Pe atunci, după cum scrie și în rechizitoriu, Crăciun îi furniza polițistului informații referitoare la activitatea angajaților Primăriei Mărăcineni, având și calitatea de martor în anumite dosare penale. Mai direct spus, era denunțătorul poliției în anumite dosare. La începutul anului 2014, polițistul a întrerupt orice legătură cu Stelică Crăciun, fiindcă acesta a început să se laude că are cunoștințe în Poliție, Parchet și în rândul judecătorilor. Ulterior, mai scrie în rechizitoriu, în perioada 2018-2020, Crăciun a intentat mai multe procese împotriva polițistului Iancu Costinel, dar și împotriva altor persoane, în care solicita daune morale și pretenții. Începând cu luna februarie 2020, Stelică Crăciun a început să posteze pe rețeaua de socializare mai multe mesaje cu conținut denigrator la adresa ofițerului și să îi trimită, atât de pe numărul său de telefon, cât și de pe alte trei numere de telefon, diferite mesaje cu injurii. Și un alt polițist, Robert Pascu, a dat declarații complete la Parchet. Acesta a spus că a primit apeluri telefonice de la Crăciun de pe două numere de telefon, apeluri telefonice pe care le-a înregistrat. Polițistul a declarat că Stelian Crăciun i-a adresat injurii și amenințări cu acte de violență, în repetate rânduri, atât asupra lui, cât și a familiei sale. Într-una din conversații, Crăciun îi spune: „Să vezi ce bătaie îți dau eu ție dă prost”.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii