Web Analytics

Ştefăneştiul va avea poliţişti locali. S-au votat uniforma şi tipul de armă folosită

de | 12.02.2021 10:30 | Actualitate, Politica si Administratie

Vineri, 5 februarie, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre inițiat de edilul Nicolae Velcea privind reorganizarea aparatului de specialitate al primarului, cu aprobarea noii organigrame și a statului de funcții, înființarea Serviciului Poliției Locale și a Direcției de Asistență Socială.
Regulamentul de organizare și funcționare al Serviciului Poliției Locale prevede, în afară de atribuții, detalierea uniformei și tipul de armament folosit de polițiștii locali. Aceștia vor fi dotați cu pistol cu muniție neletală, pistol cu gaze, baston cu șoc electric, pulverizator cu substanțe lacrimogene și cătușe. Este vorba despre opt noi posturi, unul fiind de conducere și șapte de execuție. În expunerea de motive a primarului se arată că polițiștii locali vor avea printre atribuții, în afară de ordine publică, stabilirea exactă a celor care produc gunoi menajer pe raza orașului, pentru aducerea la zi a datelor în baza cărora se plătesc impozitele și taxele locale, dar și pentru depistarea depozitelor necontrolate de deșeuri și a persoanelor care se fac vinovate.

Se înființează și Direcția de Asistență Socială

De asemenea, în urma votului de vineri al aleșilor locali, se va înființa Direcția de Asistență socială, prin reorganizarea Serviciului de Asistență Socială, cu 60 de salariați. Reorganizarea structurilor din subordinea primarului și înființarea noilor structuri presupune o organigramă cu un număr total de 192 de posturi la Primăria Ștefănești.
Citește și Nicolae Velcea a depus jurământul de primar al orașului Ștefănești
Citește și Exclusiv. Primarul Velcea, despre demisiile subite ale celor trei consilieri PSD aleşi pe lista sa
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii