Web Analytics
scris vineri, 12.07.2024

Statul Paralel a operat şi în Argeş. Patronul „Metabet” confirmă că a fost presat în celulă ca să-şi vândă afacerea

Constantin Pănescu: „În arest, au venit la mine mai mulți, din toate cercurile, cu ideea că ar fi bine să vând”

În ultimul timp, tot mai mulți oameni de afaceri români ies în spațiul public și vorbesc despre tentative de preluări ostile ce vizează firmele lor – fabrici, companii etc – prin diverse oferte sau moduri de presiune. Unul dintre întreprinzătorii despre care auzisem că a întâmpinat astfel de dificultăți este piteșteanul Constantin Pănescu, patronul „Metabet”, nimeni altul decât cel care și-a mutat o parte din fabrica de construcții de poduri metalice în favoarea dezvoltatorului care a construit Argeș Mall. Ei bine, dl Pănescu ne-a confirmat că, în scurta perioadă cât s-a aflat în arest preventiv, a fost supus unor presiuni repetate pentru a-și vinde afacerea. În limbaj economic, preluare ostilă se face și prin anumite presiuni la care sunt supuși acționarii: politice, economice sau chiar prin violență. Exact cazul de față.

Statul Paralel a operat şi în Argeş. Patronul „Metabet” confirmă că a fost presat în celulă ca să-şi vândă afacerea

A rezistat presiunilor. „Îi mulțumesc mult lui Dumnezeu că a avut grijă!”

În general, ofertele de preluare ostilă vizează companii cu o valoare de piață mare, care dețin active ce aduc un câștig important pe termen scurt: terenuri bine poziționate pentru afaceri imobiliare, metale ce pot fi valorificate la fier vechi etc.
În cazul lui Constantin Pănescu, „băieții deștepți” – unii spun că aceștia fac parte din „statul paralel” – au acționat tocmai când omul de afaceri piteștean se afla în arest preventiv. De ce se afla în arest? Conform documentelor vremii, prin februarie 2015, el a fost reținut, alături de alți oameni de afaceri, iar apoi s-a aflat aproape trei săptămâni în arest preventiv într-un amplu dosar de evaziune fiscală privind achiziții de bitum și spălare de bani. După patru ani, dosarul a fost clasat, întrucât „fapta nu există”. Patronul „Metabet” spunea atunci, în 2019, că „dacă ești un om de afaceri român, trebuie să ai un dosar”. Iar acum, în 2024, după cum se prezintă situația, se pare că dacă ești un om de afaceri român cu un business profitabil, ar trebui să-l cedezi…
Ce s-a întâmplat în timpul arestului? – l-am întrebat pe dl Pănescu. „Au venit mulți pe la mine atunci. Nu știu dacă îmi spuneau direct să vând, dar a fost… așa… Deci, n-a fost pe la mine doar o persoană, au fost persoane, din toate cercurile. Da, toți aveau ideea asta, că ar fi bine să vând, că e în buricul târgului, că… da” – ne-a spus patronul Metabet.
Ați rezistat acestor presiuni? – am insistat noi cu întrebările, văzând că evită să dea numele acelor pesoane. „Îi mulțumesc mult lui Dumnezeu că a avut grijă” – ne-a spus Constantin Pănescu.

Valoarea „Metabet”: 50 milioane de euro

În opinia patronului „Metabet”, fabrica sa valorează acum aproximativ 50 milioane de euro. În mare parte, după construcția Argeș Mall, pe 9 hectare, „Metabet” funcționează în aceeași locație din Tudor Vladimirescu. „Am avut 17 hectare. Am relocat o parte, pe Depozitelor. Afacerea merge bine. Avem 350 de oameni care lucrează. Facem poduri metalice, facem traverse, facem de toate. Lucrăm și pentru străinătate. Lucrăm pentru Germania mult, pentru Franța, pentru Italia” – ne-a declarat Constantin Pănescu.

Citește și Badea şi Pănescu, reacţii după ce au învins în instanţă ONG-ul care contesta autorizaţia de mediu

Citește și Martori ai Parchetului într-un dosar de braconaj, doi vânători au fost suspendaţi pe trei ani din AJVPS Argeş!

Citește și O fiică acuză! La Spitalul Călineşti, unei bolnave de cancer în stadiu terminal i-au dispărut banii din poşetă

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Da și când a preluat furna nu tot cu statul paralel a preluat-o,adică hotul striga hotul

    Răspuns
  2. Se strânge lațul. Se strânge. Yeeeeeeee.
    La PSD și nu numai !!!!
    Acușica ajunge și la politicienii locali și nu numai. Yeeeeeeee.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...