Web Analytics

Badea şi Pănescu, reacţii după ce au învins în instanţă ONG-ul care contesta autorizaţia de mediu

de | 21.11.2019 13:36 | Economie

# Gheorghe Badea: ”Nu suntem singurii ochiți și loviți. Asta e peste 80% din activitatea lor…” # Constantin Pănescu: ”Niciodată nu te gândești că un ONG cheltuie niște bani doar de dragul de a îi cheltui”

Fundația Eco-Civica a pierdut în primă instanță procesul prin care cerea anularea autorizației de mediu date de către APM Argeș (pe 23 ianuarie a.c.) pentru dezvoltatorii ce vor să ridice un mall, un complex de locuințe și un pasaj în cartierul Tudor Vladimirescu din Pitești. Săptămâna trecută, pe 7 noiembrie, Tribunalul București a respins contestația Eco-Civica, obligând totodată fundația să plătească cheltuieli de judecată de aproape 8.800 lei firmelor Omnium Distribution și PK Emerald. Cum spuneam, decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.
Problema este că, din cauza procesului, investiția a fost ținută în loc aproape zece luni, iar lucrările vor începe cu întârziere. În cel mai bun caz, lucrările la viitorul mall ar urma să înceapă în toamna lui 2020.
Oamenii de afaceri piteșteni Gheorghe Badea și Constantin Pănescu, direct implicați în acest proiect, prin vânzarea terenului, alături de sud-africanii de la PK Emerald SRL, ne-au confirmat faptul că lucrările au fost mult întârziate din cauza procesului cu fundația Eco-Civica.

15 gheorghe badeaGheorghe Badea: „Dacă lucrările la viitorul mall încep în trimestrul IV din 2020, ar fi un caz fericit”

”Vom proceda la scoaterea tuturor avizelor, conform legislației în vigoare. Proiectul va fi unul corespunzător. Dacă lucrările la viitorul mall încep în trimestrul IV din 2020, ar fi un caz fericit”, ne-a declarat Gheorghe Badea. Legat de procesul intentat de către Eco-Civica, omul de afaceri piteștean spune că ”nu suntem singurii ochiți și loviți. Asta e peste 80% din activitatea lor, să lovească în ceea ce nu trebuie, să nu reprezinte interesul nației române și să fie sponsorizați de alte părți”.
Iată ce spune și omul de afaceri Constantin Pănescu legat de lucrările la viitorul mall: ”Se va relua procedura de obținere a tuturor avizelor. Sunt pași mulți. Din cauza acelui proces au întârziat lucrările aproximativ un an și jumătate. Aș fi fericit dacă ar începe lucrările în toamna lui 2020”.

Constantin Pănescu: „Sunt oameni care au un interes să nu se facă acel mall”

Constantin Pănescu ne-a declarat, legat de procesul intentat și pierdut ulterior de către cei de la Eco-Civica: ”Cum e în lumea asta democrată, mai există și interese, ce aș putea spune? Sunt oameni care au un interes să nu se facă acel mall, nu spun cine, că nu ar fi corect. Niciodată nu te gândești că un ONG cheltuie niște bani doar de dragul de a îi cheltui. Poate noi nu suntem destul de ecologiști să înțelegem”.

Prime Kapital promite şi o pasarelă auto-pietonală de 6 milioane euro

Investiția de 80 de milioane de euro a Prime Kapital se va desfăşura pe o suprafaţă de 13 hectare, în cartierul Tudor Vladimirescudin Piteşti, în locul sit-ului industrial actual. Conform dezvoltatorilor, centrul comercial va genera în mod direct aproximativ 1.400 locuri noi de muncă
Proiectul va avea o suprafaţă comercială închiriabilă de 55.000 m2, iar Prime Kapital se angajează să dezvolte din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiţie de 6 milioane de euro, pe care o va transfera gratuit municipalităţii după finalizarea construcţiei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cum este asta frate: Sa faca, pe banii lor, o pasarela si un pasaj pietonal pe care sa-l predea municipalitatii ?! Fara sa dea spaga. S-a tampit primaria rau de tot. Nu se mai cere spaga ?! Sau am intrat noi in normalitate si eu nu stiu.