Starea de alertă nu va mai fi prelungită, de săptămâna viitoare. Klaus Iohannis: “Pandemia este pe o pantă descendentă”

de | 5.03.2022 07:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președintele a anunțat că din 8 martie, nu va mai fi prelungită starea de alertă în România, în condițiile în care “valul 5 epidemic este aproape de încheiere”. Iohannis a precizat, la finalul unei ședințe privind gestionarea pandemiei, că vor fi eliminate și o serie de măsuri restrictive, care vor fi detaliate în scurt timp de autorități.

Pe 1 martie, ministrul Sănătății anunța că propune ridicarea unor restricții, precum acces fără certificat verde în mall-uri și restaurante, dar și renunțarea la obligativitatea purtării măștii în aer liber, însă o listă completă cu acestea urmează să fie publicată.

Principalele declarații ale președintelui:

Citește și Asociația TIERHILFE HOFFNUNG – Adăpostul de câini Smeura, o nouă campanie de sterilizări gratuite!

  • Pandemia se află pe o pantă descendentă iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul să luăm noi decizii cu un impact major pentru viitor. 
  • Am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă în România. 
  • Odată cu ridicarea stării de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri. Măsurile complete vor fi anunțate de autorități.

  • Ultimii doi ani au adus multe provocări care ne-au influențat, răspândirea virusului, izolarea, închiderea școlilor, presiunea pe spitale.
  • Toate acestea au avut un impact negativ și ne-au ridicat multe bariere. A fost în același timp o perioadă în care am descoperit noi valențe ale spiritului civic.

Citește și:Covid Argeș. Incidența pe ultimele zile este de 5.12

  • Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, finalul cel puțin al acestui val pandemic, se datorează măsurilor autorităților. Nu am fi putut reuși fără solidaritatea și responsabilitatea românilor. Doresc să mulțumesc medicilor, infirmierilor, farmaciștilor și celor care au fost permanent în prima linie.
  •  Am învățat să prețuim sănătatea noastră, dar și pe a celor dragi, să protejăm, să prevenim. 
  • Rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție trebuie menținute. 
  • Este în continuare important să ne vaccinăm și să ne protejăm pentru că cel mai probabil va trebui să ne obișnuim să trăim cu acest virus, a declarat presedintele.
Acest articol este despre: klaus iohannis,masuri,Starea de alertta

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump
S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump

Duminică, 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că o autoutilitară cu mai multe persoane care provoacă zgomot circulă pe raza localității Bogați....

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....