Web Analytics

Ștampilă dispărută de la o secție de votare din Coșești

de | 27.09.2020 19:02 | Actualitate

UPDATE, ora 21:10. Duminică, 27 septembrie, polițiștii argeșeni au primit 54 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Dintre acestea, au fost constatate 10 fapte de natură contravențională, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 1700 lei și au fost întocmite 8 dosare penale. Mai multe detalii, AICI.

Știre inițială:

Astăzi, în ziua alegerilor locale, polițiștii argeșeni au primit 24 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, dar majoritatea nu s-au confirmat în urma verificărilor, fiind întocmite patru dosare penale. Câte unul la Câmpulung și la Beleți-Negrești pentru fraudă la vot, unul la Negrași pentru fals și uz de fals și unul la Coșești pentru furt – lipsa ștampilă vot.

Precizez că de la începutul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice.

Până la această oră (ora 15:00), au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, fiind aplicate 2 amenzi, în valoare totală de 800 de lei.

Au fost întocmite 4 dosare penale, 2 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de frauda la vot, unul conform art. 228, privind dispariția unei ștampile de vot și unul privind săvârșirea infracțiunilor de fals și uz de fals.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.
Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii