Stâlpeni: Polițiștii au blocat în trafic un șofer băut. A fost drastic sancționat

de | 9.12.2020 19:43 | Actualitate

 

În cursul nopții de 8 spre 9 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, care se deplasa pe D.N. 73, pe raza localității Stâlpeni.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, a continuat deplasarea pe D.J. 732, încercând să se sustragă controlului. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, pe care au reușit să îl blocheze în trafic și, în urma verificărilor, au constatat că bărbatul de 33 de ani, din Rociu, care a condus autoturismul emana halenă alcoolică.

 

Citește și O Uniune Europeană mai sigură pentru cetățeni. O nouă agendă pentru combaterea terorismului

 

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat faptul că autoturismul prezenta defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare, iar bărbatul nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere prin care să justifice motivul deplasării sale în intervalul orar 23.00-05.00.

În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare totală de 5.285 de lei, după cum urmează, fiind aplicate și măsurile complementare de reţinere a permisului de conducere şi suspendare a drepului de circulaţie pentru 90 de zile și reținere a certificatului de înmatriculare al autovehiculului în cauză:

-o sancțiune în valoare de 725 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru neoprirea la semnalul polițiștilor;

-o sancțiune în valoare de 2.900 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului;

-o sancțiune în valoare de 1.160 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru defecțiuni la sistemul de iluminare;

-o sancțiune în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea în intervalul orar 23.00-05.00.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii