Web Analytics
scris vineri, 01.03.2024

Stagiu pentru câinii de avalanșă, la Cabana Capra din Argeș

De astăzi și până pe 10 martie se desfășoară Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine Salvamont (avalanșă și mediu natural) la cabana Capra, în masivul Făgăraș, județul Argeș.

Stagiu pentru câinii de avalanșă, la Cabana Capra din Argeș

Timp de 10 zile se vor prezenta toate unitățile canine Salvamont din țară, adică 30 de câini, pentru obținerea brevetului de unitate canină operațională sau reconfirmarea brevetului, dar și 5 câini tineri, în pregătirea pentru stagiul din 2025.

Într-una dintre zile, unitățile canine vor beneficia și de prezența unui elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviație, pentru deprinderea inserției/extracției aero prin troliere.

Citește și Paula Seling va cânta pentru copiii cu autism, la Filarmonica Pitești

„La finalul stagiului, dacă totul decurge conform rigorilor, vom avea 35 de brevete eliberate, noi unități canine obținând mult-dorita insignă înseriată de specialist…”, a transmis Salvamont Argeș.

Stagiul este organizat de Salvamont Argeș și Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, sub patronajul Consiliului Județean Argeș și al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citește și Video. Patru câini de avalanșă au „defilat” la Pitești cu grupul Salvamont Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *