Web Analytics
scris miercuri, 02.02.2022

Ştafeta torţei olimpice pentru JO de iarnă de la Beijing a început

Ştafeta torţei olimpice a început la Beijing, infromează AFP. Peste 1000 de persoane vor purta torţa olimpică în diverse locuri care vor găzdui competiţia, la Beijing şi în oraşul învecinat Zhangjiakou, înainte de ceremonia de deschidere a JO, programată vineri, pe Stadionul Olimpic, celebrul Cuib de pasăre.

Ştafeta torţei olimpice pentru JO de iarnă de la Beijing a început

Citește și: România sărbătoreşte 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană

Primii care au purtat torţa au fost Luo Zhijuan, fost patinator viteză care a câştigat în 1963 primul titlu mondial pentru China într-un sport de iarnă, astronautul Jing Haipeng şi inginerul aerospaţial Ye Peijian, proiectantul şef al programului chinez de explorare lunară.

La ştafeta torţei olimpice asistă un număr limitat de spectatori, China încurajându-i pe oameni să urmărească mai degrabă evenimentul online decât să încerce să vadă personal trecerea torţei. Purătorii torţei au vârste cuprinse între 14 ani şi 86 de ani. Printre ei se va număra şi fostul baschetbalist Yao Ming. Torţa olimpică a fost aprinsă în octombrie, în Grecia, unde ceremonia a fost perturbată de manifestanţi care au acuzat China de încălcări ale drepturilor omului.

Citește și: Pieton lovit pe trecere în cartierul Craiovei! Victima este conștientă

Mai multe ţări occidentale, între care şi SUA şi Marea Britanie, au anunţat că boicotează diplomatic Jocurile Olimpice pentru a denunţa problemele din China în ceea ce priveşte drepturile omului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită