Web Analytics

Spitalul Mioveni va intra în probe în august, ca să funcţioneze din septembrie

de | 24.01.2019 13:03 | Politica si Administratie

# Cele 250 de posturi din spital vor fi anunțate în revista ”Sănătatea”, editată de minister
Pentru acest an, Primăria Mioveni are în vizor realizarea unor obiective foarte importante pentru localitatea aflată în plină dezvoltare. Este vorba despre reabilitarea și dotarea Liceului Construcții de mașini Colibași și construirea unei grădinițe noi în zona centrală. După ce în 28 decembrie 2018, Ministerul Energiei a semnat licența pentru Distrigaz, care va fi operatorul desemnat pentru furnizarea de gaze în satul Clucereasa, cel mai probabil din luna februarie vor începe lucrările. „Mă aștept ca în 18 luni, așa cum prevede contractul, cele 225 de familii, plus parcul industrial să beneficieze de introducerea gazelor naturale, ceea ce va duce la dezvoltarea zonei Clucereasa. Avem 6 miliarde depuse în cont ca garanție pentru operator și avem posibilitatea să achităm cele 32 de miliarde reprezentând valoarea investiției” – a precizat primarul Ion Georgescu.

Un an minimum în specialitate, pe cartea de muncă, o condiție ca să lucrezi în spital

Un obiectiv extrem de ambițios al administrației locale este darea în folosință, în această toamnă, a Spitalului din Mioveni. „La nivelul județului Argeș, Mioveniul a atras 25,5 milioane de euro din fonduri nerambursabile. Mai avem încă 4 milioane de euro de implementat în perioada următoare. În august spitalul o să intre în probe, ca să funcționeze din septembrie, iar în următoarele șase luni să funcționeze la capacitate. Sunt 250 de posturi, aproximativ. Cei care sunt interesați să urmărească, începând cu luna iulie-august, revista «Sănătatea». Toată documentația privind angajarea apare în revista asta internă a Ministerului Sănătății, toate posturile, calendarul de concurs… Nu înseamnă că dacă s-a depus un CV, din sutele care vin, cineva stă să le trieze și să îi anunțe. Nu face Primăria orașului Mioveni angajări la spital, pentru că toata lumea sună. Aud fel și fel de zvonuri, că s-au angajat jumate, că pe pile, că sunt pesediști. Angajează Consiliul de administrație al spitalului, la vremea respectivă. Spitalul nu este înființat, acum se află în procedura de înființare această entitate din punct de vedere juridic. Cine nu are minimum un an de zile pe cartea de muncă, în specialitate, nu poate lucra, indiferent că este vorba despre medici, asistente, infirmiere, contabile… Nu poți să faci cu debutanți performanță. În prima etapă, cele cinci secții deja existente la Mioveni se vor muta în casă nouă, urmând ca în fiecare lună să înființăm câte o secție. Spitalul Mioveni este al argeșenilor!”, precizează primarul Ion Georgescu.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Nu poți să faci cu debutanți performanță.” Stiu debutanti cu 10 clase peste medicii primari si cu mai mere chef de munca si de afirmare.