Web Analytics

Spitalul Judeţean se extinde cu 6.500 metri pătraţi

de | 13.01.2017 06:46 | Actualitate

Spitalul Judetean 2017

În domeniul sănătăţii, Spitalul Judeţean este „prioritate 0 pentru CJ Argeş”, după cum a declarat preşedintele Dan Manu. Acesta a mai afirmat că, în luna decembrie, la Ministerul Dezvoltării, a fost avansată o solicitare privind modernizarea spaţiului actual şi extinderea clădirii spitalului. Modernizarea unităţii sanitare implică şi dotarea fiecărui salon cu grup sanitar propriu.

„Odată cu înfiinţarea pentru fiecare salon a unui grup sanitar propriu, se micşorează numărul de paturi. Acest număr de paturi trebuie să se regăsească undeva. Dacă noi rămânem cu multe paturi diminuate la Spitalul Judeţean, contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate, calitatea serviciilor de gradul trei va fi periclitată. Şi-atunci ne propunem să diversificăm serviciile medicale cel puţin la nivelul numărului de paturi existent”, a explicat Dan Manu. Pentru modernizarea şi extinderea Spitalului Judeţean, şeful CJ Argeş estimează că se vor cheltui aproximativ 80 de milioane lei noi.
La începutul acestei săptămâni, conducerea Consiliului Judeţean a purtat discuţii cu şefii de secţie şi cu conducerea executivă a spitalului, pentru a stabili cum se va realiza extinderea spaţiului actual.

„Vom vedea dacă este bine să mergem cu extinderea fiecărei secţii existente pe cei trei pinteni, cum ar veni, să ne extindem sau să facem o nouă clădire într-o suprafaţă de aproximativ 6.500 mp, prin care să relocăm anumite secţii actuale şi să mai adăugăm oportunităţi de servicii medicale. Primul şi cel mai important este chirurgia cardiovasculară. Avem în acest moment trei medici chirurgi cardiovasculari şi, bineînţeles, două-trei săli de operaţie. Dacă spaţiul, clădirea nouă se va decide să fie de sine stătătoare, va fi lucrativă cu spaţiul actual prin traversări supraterane”, a mai spus preşedintele CJ Argeş.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii