Web Analytics

Spitalul Județean de Urgență Argeș are serviciu RMN!

de | 29.06.2018 10:58 | Actualitate

RMN 9De astăzi, Spitalul Județean de Urgență Pitești are RMN! Primul RMN din sistemul public de sănătate de la Pitești a fost pus în funcțiune. Unitatea sanitară argeșeană a fost dotată cu un echipament performant de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), modelul ”Signa Explorer 1,5 T” și cu un sistem informatic PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Inaugurarea serviciului RMN a avut loc în prezența fostului ministru al Sănătății Florian Bodog.

Pacienții argeșeni au, de acum, posibilitatea de a face investigații medicale la primul RMN din sistemul public de sănătate din Pitești, decontate de CAS.

După computerul tomograf de la Spitalul de Pediatrie, inaugurat la 1 iunie, chiar de ziua Copilului, astăzi inaugurăm un aparat foarte performant, provenit tot de la Ministerul Sănătății, atunci când domnul senator Bodog a parafat achiziționarea celor două aparate pentru Argeș. Este, dacă vreți, o îmbunătățire a serviciilor medicale pentru pacienți, care nu vor mai trebui să meargă în alte zone pentru acest gen de investigații. Urmează, după acest al doilea mare pas pe care l-am realizat astăzi, radioterapia, pentru sfera oncologică, și, în paralel, așa după cum știți, cele cinci proiecte mari privind sănătatea în Argeș, nu doar la Spitalul Județean” președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

RMN 1

Aparatul RMN a fost pus în funcțiune chiar în prezența prof. univ. dr. Florian Bodog, senator și fost ministru al Sănătății și a fost repartizat Spitalului Județean de Urgenţă Pitești de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unui proiect finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Contractul a fost semnat în data de 9 ianuarie, chiar de către Florian Bodog, ministrul sănătății la acel moment.

RMN 10

RMN 11

Spațiul existent al acestui echipament este de 127 mp, iar valoarea investiției de amenajare, construire și montaj a fost de 464.455 lei (TVA inclus), finanțare integrală de la bugetul Consiliului Județean Argeș, în anul 2018.

RMN 3

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii