Web Analytics

Spitalul de Pediatrie va avea bazin de recuperare pentru copii

de | 29.11.2019 20:52 | Actualitate

Vineri, 29 noiembrie, la Spitalul de Pediatrie Pitești, aniversarea a 35 de ani de la înființarea unității sanitare destinate copiilor argeșeni a fost completată de un dublu eveniment – prezentarea noului echipament de rezonanță magnetică RMN intrat în dotarea spitalului, precum și semnarea a două contracte de finanțare extrem de importante pentru dezvoltarea actului medical în județul Argeș și implicit în regiunea Sud Muntenia.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat contractele pentru proiectele ”Extinderea si dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești”, respectiv „Extinderea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești”.

Valoarea totală a proiectului este de 12.936.316,10 lei, din care contribuția Consiliului Județean Argeș este de 2.504.757,09 lei, cu o durată de implementare de 58 de luni. Printre lucrările de maximă importanţă din cadrul proiectului se numără realizarea unui bazin de recuperare în zona curții de lumină, cu dimensiunea de 8×6 m si adâncimea variabilă de 1.2 m, respectiv 1.5m, de tip overflow cu sistem performant de filtrare, climatizare și sistem de dezumidificare a incintei. Prin realizarea bazinului de tratament se vor asigura servicii de hidrokinetoterapie, care, împreună cu kinetoterapia robotizată și terapia de recuperare virtuală, vor reduce timpii de așteptare pentru pacienți și, nu în ultimul rând, vor conduce la eficientizarea la maximum a activității de recuperare medicală.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole