Web Analytics
scris miercuri, 03.04.2024

Spitalul de Pediatrie din Piteşti a devenit cel mai modern din sudul României

Raed Arafat, la Spitalul de Pediatrie Piteşti: „Manechinele de simulare care au fost achiziţionate aici sunt cele mai moderne din ţară”

Pe 1 aprilie s-au inaugurat Ambulatoriul și Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Cele două secții au fost modernizate și dotate cu fonduri europene prin două proiecte derulate de Consiliul Județean Argeș. Astfel, Spitalul de Pediatrie din Pitești a devenit cel mai modern din sudul țării. Anual, peste 25.000 de copii se prezintă la camera de gardă de aici.
Prezența la inaugurare a fost numeroasă. Pe lângă medici, alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, de vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, administratorul public al județului Marius Cristian Puiu, de managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Tudor Ionescu, de directorul medical dr. Adina Enescu, de medicul Viorel Enache, au participat: secretarul de stat Raed Arafat – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Simona Bucura Oprescu – ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Liviu Mușat – director general ADR Sud- Muntenia, senatorul Cristina Stocheci, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru.

Spitalul de Pediatrie din Piteşti a devenit cel mai modern din sudul României

„Este o bucurie numai când intri în această clădire să vezi ce s-a putut realiza! Acest lucru a putut fi făcut printr-o muncă de echipă formată din specialiștii Consiliului Județean Argeș, ai Spitalului de Pediatrie și, nu în ultimul rând, cu sprijinul ADR SUD – Muntenia și cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești, pe raza căruia se află spitalul. (…) Aș vrea să aduc mulțumirile mele constructorului, pentru că într-o perioadă foarte scurtă de timp a reușit performanța de a se încadra în toate termenele stabilite”, a spus Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.
„Eu vin în Argeș ori de câte ori sunt invitat, pentru că și îmi place să vin, pentru că am multe amintiri aici. Primul an de facultate, anul pregătitor, l-am făcut la Pitești. În al doilea rând, normal că vin la un spital care are managementul format din medici de urgență și care într-adevăr și-au făcut treaba. (…) Nu mai spun de dotare. Aici mă refer inclusiv și la manechinele de simulare care au fost achiziționate aici, cele mai moderne din țară. Felicitări!”, a declarat Raed Arafat – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Spitalul de Pediatrie Pitești este unul dintre puținele spitale din țară cu bazin de hidrokinetoterapie interior, în suprafață de 207 mp. Tot compartimentul de recuperare al spitalului a fost modernizat și dotat cu aparatură medicală, a fost amenajat și un cabinet Nirvana pentru pacienții cu tulburări senzoriale și a fost instalat și un sistem de apelare pentru personalul medical la Compartimentul Primiri Urgențe. Printre dotările existente se numără și simulatoare complexe de tip pediatric, portabile, pentru copii și nou-născuți, lampă scialitică, spirometru etc. Lucrările de extindere și modernizare, realizate cu bani europeni, au însumat peste 20.000.000 de lei, o contribuție însemnată sub formă de cofinanțare având și Consiliul Județean Argeș.

Citește și Spitalul de Pediatrie Pitești. Bazin de recuperare la cele mai înalte standarde

Citește și Fundaţia Kaizen se lansează în România şi contribuie cu 350.000 de euro la renovarea secţiei destinate cazurilor grave din cadrul Spitalului de Pediatrie din Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *