Web Analytics

Spitalul Câmpulung are computer tomograf

de | 2.08.2017 17:19 | Politica si Administratie

17 02După mai mult de cinci ani de la prima încercare de a dispune de un computer tomograf propriu, Spitalul Municipal Câmpulung a fost dotat recent cu un asemenea aparat care a costat un milion de lei. Finanţarea a fost asigurată chiar de Spital, cu suport mic din partea administraţiei locale. Fabricat chiar în acest an, tomograful este unul de ultimă generaţie şi funcţionează inclusiv cu aprobare din partea Comisiei Naţionale de Control a Activităţii Nucleare.

Computerul tomograf asigură investigaţii paraclinice de înaltă performanţă într-un spectru larg de specialităţi medicale cum ar fi cele chirurgicale, obstetrică-ginecologie, oncologie, neurologie, boli interne şi altele.

Aparatul a fost aghesmuit de parohul bisericii din spital

17 01Ca de obicei, un asemenea eveniment a atras la Câmpulung şi oficialităţi judeţene. Deşi pe grabă, preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, a zăbovit la Spital până s-a terminat slujba de sfinţire a aparatului şi celor care îl deservesc, reuşind şi să fie aghesmuit de preotul paroh al Bisericii de la Municipalul câmpulungean. Nu la fel de zoriţi au fost directoarea de la DSP Argeş, Sorina Honţaru, şi preşedintele CAS Argeş, Dan Muşat, aceştia fiind alături de managerul Spitalului, Grigore Stănescu, şi de primarul Liviu Ţâroiu la inaugurarea modernei aparaturi. Nu au lipsit nici de această dată laudele, mai ales că nu a mai fost vorba de sprijin primit din afară – Holcim a donat an de an aparatură medicală la Câmpulung – ci de o realizare necesară concretizată cu forţe proprii.
Anterior evenimentului inaugural, conducerea Spitalului Câmpulung a organizat o conferinţă de presă în care s-a străduit să convingă de faptul că modul de acţiune la accidentul în care au murit trei militari musceleni a constituit bază de aprecieri venite de la cel mai înalt nivel.

Un tomograf apărut după aproape un deceniu de încercări

Într-o perioadă în care investiţiile la Spital constau, de regulă, în realizarea de amenajări şi reabilitări de spaţii, cu consecinţa îmbunătăţirii condiţiilor hoteliere, iar dotările cu materiale şi aparatură erau apanajul celor de la Holcim, prin donaţii, a apărut o firmă privată care a devenit locatar la Municipalul din Câmpulung, aducând în spaţiul primit un computer tomograf. Asta se întâmpla prin 2009, atunci când Centrul Medical Elim a fost firma intrată în Spital. Numai că, după doar doi ani, contractul dintre cele două unităţi a fost reziliat, în condiţiile în care chiriaşul avea restanţe mari către Spital. Încercările de a menţine tomograful funcţional nu au reuşit, deşi două clinici private din Câmpulung au vrut să îl preia. Aparatul adus de Elim fusese achiziţionat în leasing, iar banca prin care se efectuase achiziţia a intervenit.
Au urmat ani în care muscelenii cu nevoia efectuării unui tomograf au fost nevoiţi iar să ia calea altor spitale. Ani în care autorităţile locale de la Câmpulung s-au opintit să asigure finanţarea achiziţionării unui aparat propriu al Spitalului. Iar reuşita a venit de-abia în 2017.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii