Spitalele modulare din București: primul, folosit parțial din cauza piedicilor puse de stat, al doilea zace gol, că e de stat

de | 27.07.2020 10:08 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

     Bucureștiul dispune de două spitale modulare pentru pacienții infectați cu coronavirus. Unul este construit de Asociația „Dăruiește Viață”, pentru cazurile grave, și este deja funcțional. (Foto:  Vedere de deasupra Spitalul Modular 1 Elias)

Cel de al doilea este amenajat de Primăria București, care încă nu primește cazurile ușoare pentru care a fost construit.

Primii șapte bolnavi de COVID-19 în stare gravă au fost transferați săptămâna aceasta la spitalul modular construit de Asociația „Dăruiește Viață” în curtea Spitalului Elias din București.

      Deși secretarul de stat Raed Arafat se plângea în urmă cu două săptămâni că nu mai sunt locuri în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele bucureștene, unitatea modulară cu 38 de paturi, construită cu 2,2 milioane de euro, donate de peste 250.000 de români și peste 650 de companii, a fost pusă în funcțiune abia în urma presiunilor publice.

Amenajarea efectivă a modulelor din care e construit spitalul s-a desfășurat în timp record, iar unitatea a fost gata în iunie. Dar reticența Ministerului Sănătății și a managerilor din spitalele de stat față de un proiect privat a întârziat dotarea spitalului cu aparatura pentru terapie intensivă.

Practic, unitatea a stat fără pacienți chiar și câteva zile după ce Raed Arafat se plângea pe la televiziuni că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele COVID din Capitală.

Citește mai departe pe presshub.ro, rețea de știri locale

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Prețurile petrolului au crescut cu 2%
Prețurile petrolului au crescut cu 2%

Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, preocupările legate de aprovizionare, cauzate de producţia mai scăzută a OPEC, tulburările din Libia şi sancţiunile împotriva Rusiei, depăşind temerile privind o recesiune globală care ar afecta cererea, transmite...

Incendiu în Pitești, la o baracă de lângă calea ferată
Incendiu în Pitești, la o baracă de lângă calea ferată

Un incendiu a izbucnit, marți, la o baracă din Pitești, aflată lângă trecerea la nivel de cale ferată din zona CNCD. În construcția dezafectată, cu suprafața de aproximativ 10 mp, mai stăteau persoane fără adăpost. Focul s-a manifestat generalizat și nu au fost...

145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere
145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere

Din 500 unități de învățământ preuniversitar din Argeș, 145 nu au pază și nici sisteme de supraveghere. Prefectul Radu Perianu a declarat că este „un lucru extrem de îngrijorător”. Din cele 500, doar 82 sunt asigurate cu pază umană, 61 cu sisteme de supraveghere video...