Web Analytics
scris duminică, 16.07.2023

Spectacol folcloric impresionant la Piteşti! A început Festivalul „Carpați”

Sâmbătă, 15 iulie, la Pitești a avut loc deschiderea ediției a 37-a a Festivalului Internațional de Folclor „Carpați”, reluat după o pauză de trei ani, întreruperea fiind cauzată de pandemie.

Spectacol folcloric impresionant la Piteşti! A început Festivalul „Carpați”

Citeşte şi: Scene din viaţa culturală piteşteană (34)

Este cel mai important eveniment de folclor din zona noastră și le urăm „Bun venit!” celor cinci ansambluri din străinătate (Bulgaria, Georgia, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia) și celor două ansambluri din România – Constanța și Mureș!” – a fost mesajul primarului Cristian Gentea cu prilejul deschiderii evenimentului.

La parada ce a avut loc după amiaza, în centrul municipiului, pe traseul Piața „Vasile Milea” – Piața Primăriei participanţii şi-au prezentat costumelele naționale tradiţionale, iar pe esplanada din faţa Primăriei ei au oferit adevărate recitaluri folclorice foarte apreciat de publicul prezent în număr mare.

Apoi, de la ora 20, pe scena amplasată în Parcul „Lunca Argeșului”, ansamblurile folclorice – peste 200 de artişti – au evoluat într-un spectacol de folclor extraordinar.

Festivalul va dura șase zile, cu reprezentații în Pitești, Mioveni, Topoloveni, Costești şi Curtea de Argeș.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Primăria Pitești și cu Centrul Cultural Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *