Web Analytics

Specialiști din toată țara la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice de la Muzeul Golești

de | 8.12.2022 19:39 | Actualitate, Cultură, Home

Timp de două zile, 8 și 9 decembrie, la Muzeul Golești se desfășoară Sesiunea Națională de Comunicări Științifice la care participă specialiști din muzeele din țară. La eveniment sunt prezenți manageri a opt muzee din țară, printre care Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, al cărei manager, Ramona Mocanu, este și președintele Asociației Managerilor de Muzee din România, Muzeul Național Bran, al cărui manager, Mihail Gorgoi este consilier al ministrului Culturii Lucian Romașcanu, care a debutat la Muzeul Golești și a fost profesor pentru mulți muzeografi, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia (manager Gabriel Rustoiu), Muzeul Județean Buzău (manager Daniel Costache), Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu (manager Gabriel Dumitru), Muzeul Brăilei „Carol I” (manager Costin Croitoru), Muzeul Municipal Câmpulung Muscel (manager Alexandru Oprea), Muzeul Brăilei „Carol I” (manager Costin Emilian Croitoru) și Muzeul Județean Argeș, prin managerul Cornel Popescu.

Cele peste 60 de lucrări prezentate de muzeografii din toată țara se anunță extrem de interesante, vizând două paliere: istorie și etnografie și, respectiv, conservare și restaurare. Printre cei care vor prezenta lucrări se numără și Gabriel Rustoiu, care are la activ descoperiri arheologice de excepție.

Citeste și https://jurnaluldearges.ro/sorin-mazilescu-zabreaua-a-fost-elementul-esential-prin-care-camasa-cu-altita-din-muscel-a-intrat-in-patrimoniul-unesco-228859/

„Mâine vă invit să deschidem trei noi expoziții și să vedeți și Casa de la Spermezeu, donată de Episcopul Macarie al Europei de Nord. Suntem aproape de a finaliza restaurarea, după care o vom mobila cu mobilă donată tot de Episcopul Macarie, cel care ne-a oferit și un grajd pe care îl vom ridica” – Iustin Dejanu, manager Muzeul Golești.

Vineri, la Muzeul Golești, în prezența oaspeților vor fi și trei inaugurări: este vorba despre un complex de trei case cu gospodării ( Ograda Bunicilor, unde copiii pot participa la ateliere și chiar să învețe să gătească), expoziția Bolniță amenajată în beciul conacului și, o premieră națională, casa băcănie și cârciuma Paloș, (comuna Cața), din Brașov

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *