Web Analytics

Specialiști ai Institutului Național al Patrimoniului au sosit la Închisoarea Pitești. Motivul: clasarea corpului carceral

de | 27.10.2022 14:06 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Specialiști ai Institutului Național al Patrimoniului (INP) s-au deplasat miercuri, 26 octombrie, la fosta Închisoare Pitești pentru a analiza la fața locului posibilitatea de clasare a fostului bloc carceral – denumit ”Celular” – locul unde au fost torturați și umiliți foștii deținuți politici în perioada comunistă, în tipul Experimentului Pitești (”reeducarea prin tortură”).

Citește și: Conarg ar vinde cu 800.000 de euro partea sa de clădire din fosta Închisoare Piteşti

Reacția reprezentanților INP vine, iată, la scurt timp după ultimele semnale de alarmă trase de presă, în urma apelurilor formulate de cei de la Memorialul Pitești, care au vorbit din nou, îngrijorați, despre intenția unuia dintre proprietari de a demola ”Celularul” pentru a face loc construcției unui bloc de locuințe.

Sperăm că în curând va fi clasat și acest corp de clădire situat în spatele fostei Închisori. (…) Să știți că până la demolare e cale lungă. O demolare nu se poate face peste noapte. Iar cel care vine noaptea cu buldozerul răspunde pentru asta” – a declarat joi, 27 octombrie, Cristian Cocea, director al Direcției pentru Cultură Argeș, prezent la ședința Colegiului Prefectural.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *