Web Analytics
scris joi, 27.10.2022

Conarg ar vinde cu 800.000 de euro partea sa de clădire din fosta Închisoare Piteşti

Șansele pentru ca cei de la Conarg să obțină autorizație de construire a unui bloc de locuințe în locul părții de imobil din fosta închisoare de la Pitești, pe care o au în proprietate, sunt destul de mici. Mai ales după campania dusă de administratorii actualului Memorial și după solicitarea adresată Institutului Național al Patrimoniului pentru ca acesta să dispună de urgență finalizarea procedurii de clasare a întregului complex al fostei Închisori Pitești, pentru a exclude orice intenție de demolare. O atare situație a fost luată în calcul chiar și de proprietar, firma Conarg, care ar fi dispusă să vândă corpul de clădire care, cu tot cu parcare, însumează în total 1600 mp. Pe surse, am aflat că prețul cerut ar fi de 800.000 euro, negociabil.

Conarg ar vinde cu 800.000 de euro partea sa de clădire din fosta Închisoare Piteşti

Mai trebuie știut că acest corp de clădire care, pe vremea reeducării prin tortură, adăpostea ”Celularul” unde erau întemnițați deținuții politici, a fost transformat încă de acum 20 de ani de SC Conarg, în calitate de prorietar, în sediu al firmei. Pe vremea aceea, nimeni nu s-a sesizat de valoarea inestimabilă de patrimoniu al întregului complex, asta și fiindcă autoritățile au dormit în bocanci.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Să nu uităm de cei care au mutilat primii Memorialul „Închisoarea Piteşti”

Citește și Mişcare de proporţii în business-ul românesc: Dan Şucu se asociază cu Conargul lui Valentin Vişoiu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită