Web Analytics
scris vineri, 23.08.2024

Soțul Elenei Lasconi, angajat consilier juridic USR în Parlament

Soțul Elenei Lasconi, Cătălin-Teodor Georgescu, a fost angajat consilier juridic USR în Parlamentul României, plătit cu 6.300 lei/lună, la un an după ce Lasconi a ajuns primar USR la Câmpulung, potrivit unei anchete Newsweek. Înainte, Cătălin Georgescu a avut clienți foarte puțini, iar în 2019 a câștigat doar 700 de lei pe lună din avocatură.

Soțul Elenei Lasconi, angajat consilier juridic USR în Parlament

Ancheta arată că, înainte să fie angajat de către USR pe poziția de consilier în domeniul juridic, în 23 de ani, numele lui Cătălin Georgescu a apărut doar în 13 procese. Elena Lasconi și Cătălin Georgescu nu au răspuns întrebărilor Newsweek România. Biroul de presă al USR le-a spus însă că Georgescu „a fost ales în baza experienței profesionale, una de 23 de ani, potrivit datelor din CV. Întregul grup parlamentar USR primește asistență juridică din partea domniei sale, verifică validitatea juridică a documentelor redactate, oferă soluții legislative pentru situații apărute în practică, indiferent de temă, care ulterior pot fi transformate în proiecte de lege”.

În declarația de avere a Elenei Lasconi apare faptul că soțul său a câștigat în 2023 suma de 75600 de lei din funcția de consultant la Camera Deputaților.

Potrivit EVZ.ro, în ultimele 24 de ore, Elena Lasconi nu a răspuns întrebărilor trimise pentru a explica cum a ajuns soțul său consilier juridic în Parlament.

Citește și Panourile lui Lasconi, expunere de 1,5 milioane de euro

Ascensiunea soțului Elenei Lasconi, subiect de harță între PSD și USR

PSD o acuză pe Elena Lasconi de nepotism

PSD o acuză pe Elena Lasconi, președinta USR și candidata partidului la alegerile prezidențiale, că și-a angajat soțul la grupul parlamentar al USR. Într-un comunicat de presă, PSD a acuzat miercuri, 21 august, „demagogia ridicolă a preşedintei USR Elena Lasconi care se erijează în instanţă morală, dar continuă fără nicio ezitare nu doar să-i protejeze şi să-i promoveze pe corupţii şi penalii din partid, ci şi să practice nepotismul ordinar. Și-a propulsat soțul din postura de avocat-șomer, fără palmares și fără perspectivă, în poziția de consilier juridic la grupul parlamentar al USR, plătită din bani publici!”.

Reacția USR: „Atacă familia principalului contracandidat al lui Marcel Ciolacu”

În replică, USR, prin vocea deputatului Cristina Prună, a răspuns pe Facebook: „PSD a mai coborât un nivel pe scara mojiciei: atacă familia principalului contracandidat al lui Marcel Ciolacu. Marea famiglie pesedistă care a jecmănit și umilit țara asta timp de 35 de ani nu înțelege de ce soțul Elenei Lasconi, care este avocat, lucrează pentru grupul parlamentar USR. Li se pare tare ciudat ca un avocat să livreze servicii juridice. Mâine-poimâine vor fi șocați că un brutar face pâine”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...