Web Analytics

Sorina Honţaru: „Vom începe cu spitalele Covid, dar tot personalul medical din judeţ va fi vaccinat”

de | 31.12.2020 13:08 | Actualitate

Și Sorina Honțaru, directoarea Direcției de Sănătate Publică Argeș, a răspuns câtorva întrebări despre vaccinarea împotriva COVID-19. „Noi știm că vaccinul a venit în țară pe 29 decembrie și este posibil ca pe 30 decembrie să ajungă și la noi în județ. Acestea sunt informațiile pe care le pot furniza la acest moment”, a spus șefa DSP luni, 28 decembrie.
Primii beneficiari sunt cei din sistemul medico-sanitar. „Vom începe cu spitalele Covid, dar tot personalul medico-sanitar va beneficia în primă fază de acest vaccin, inclusiv personalul de pe ambulanță. După personalul medico-sanitar, vor urma toate persoanele peste 65 de ani și apoi întreaga populație”, a precizat Sorina Honțaru. Întrebată dacă au prioritate persoanele care au boli cronice, boli mai grave, șefa DSP a răspuns: „Cei cu probleme mai grave de sănătate se consideră persoanele de peste 65 de ani, dar bineînțeles că și cei sub 65 de ani cu probleme grave de sănătate au prioritate, așa cum este și la vaccinul antigripal. În luna ianuarie, în prima tranșă, personalul medico-sanitar va beneficia de vaccinul împotriva Covid”.

Citește și Situație tensionată în curtea DSP Argeș. Salariați care au fost în carantină și nu sunt primiți la serviciu au cerut să li se rezolve problema

Citește și Cum funcționează platforma online pentru programarea la vaccinarea anti- COVID-19 și ce pași trebuie urmați

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii