Web Analytics

Sorin Căprărescu, team-managerul BCM U Piteşti: ”Îi asigur pe suporteri că BCM U Piteşti nu va face niciodată vreun blat”

de | 12.03.2020 13:32 | Sport

# Cum comentați evoluția BCM U Pitești din prima parte a campionatului?
– În prima parte a campionatului echipa nu a făcut jocuri bune și am avut niște rezultate nesatisfăcătoare. Aceste lucruri au dus la clasarea echipei pe locul 8, cu două victorii și 12 înfrângeri. Aceste rezultate nu ne mulțumesc, fapt ce a dus la niște schimbări de jucători pentru partea a doua a campionatului. Am făcut cinci modificări de jucători, iar lucrul acesta s-a văzut din rezultatele echipei din momentul acesta.
# Cum comentați evoluția formației din grupa galbenă?
– Evoluția de până acum este una îmbucurătoare, una foarte bună, ce ne dă speranțe pentru următoarea parte a campionatului, adică returul de campionat din grupa 7-12, care va începe săptămâna viitoare cu primul meci acasă, cu CSM Galați. Din aceste cinci meciuri care au mai rămas de disputat ne dorim victoria în toate cele cinci meciuri, să terminăm neînvinși această grupă și automat obținerea locului 1 în grupă și bineînțeles accederea în play-off.

„Am făcut cinci transferuri, mai aveam unul, dar nu a mai fost nevoie”

# Haideți să explicăm ce înseamnă această grupă și ce urmează pentru BCM U Pitești.
– În campionatul nostru, în acest moment sunt trei grupe, cea roșie, cea galbenă și cea albastră. În prima grupă sunt primele șase cele mai bune echipe, apoi grupa galbenă cu locurile 7-12 și grupa albastră – cu locurile 13-16. Noi suntem în grupa a doua, iar primele două din grupa a doua se vor califica și vor juca în play-off, unde se vor lipi la primele șase echipe, la cele din grupa roșie, și vor forma play-off-ul. Locul I din grupa a doua valorică devine locul 7 și locul 2 devine locul 8. Apoi se face play-off-ul, și anume locul 1 cu locul 8, locul 2 cu locul 7, 3 cu 6 și locul 4 cu locul 5. Noi, dacă obținem locul I în grupa aceasta, suntem locul 7 și vom juca cu locul 2. Care locul 2? Nu se știe care, pentru că mai sunt meciuri de jucat în grupa roșie, dar cu siguranță va fi ori Clujul, ori Oradea.
# Apropo de transferuri, mai avem ceva noutăți?
– Transferuri nu vor mai exista pentru că perioada de transferuri s-a terminat pe 29 februarie. La baschet se pot face maximum 6 transferuri de când începe campionatul și până la finalul lunii februarie și mă refer atât la jucători români, cât și la jucători străini. Noi am efectuat cinci, mai aveam unul, dar nu a mai fost nevoie să-l mai facem, pentru că ne-am făcut echipa exact cum trebuie, ne-am acoperit toate posturile și eu zic că am făcut niște transferuri foarte bune.

”Obiectivul e clasarea în primele două locuri și accederea în play-off”

# Care este obiectivul echipei în acest moment?
– Clasarea în primele două locuri și implicit accederea în play-off. Acolo vor fi niște meciuri foarte grele, ori împotriva Oradei, ori împotriva Clujului, dar noi nu mergem deja cu șanse zero. Trebuie să ne jucăm șansa noastră, atât cât este ea, 2%-5%-10%, nu contează… Mergem să facem niște meciuri bune și, de ce nu, să reușim calificarea în semifinale. Dacă nu, vom juca pentru locurile 5-8, unde se va juca pe același sistem ca semifinalele campionatului pentru stabilirea clasamentului final.

”Lumea nu știa că, dacă noi băteam pe Dinamo, mergea Craiova în 1-6 și Dinamo venea cu noi în grupa galbenă”

# Schimbând puțin registrul, ce ne puteți spune despre acuzațiile de blat la echipă, de la un moment dat?
– Acuzațiile de blat au fost făcute la meciul cu Dinamo, pentru că toată lumea s-a așteptat ca noi să câștigăm meciul cu Dinamo. Noi nu am făcut și nu vom face niciodată blat cu nicio echipă. Nu am pierdut cu Dinamo ca ei să meargă în 1-6 și noi să mergem în 7-12. Noi ne-am jucat șansa noastră, voiam să câștigăm, dar lumea nu știa că, dacă noi băteam pe Dinamo, mergea Craiova în 1-6 și Dinamo venea cu noi în grupa galbenă. Deci, nici vorbă de blat… Ăstea sunt acuzații nefondate… Nu poți să acuzi pe cineva de asta… Este părerea celor care au lansat aceste zvonuri și asta este! Fiecare cu părerea lui! Atâta vreme cât mă știu corect și atât ca jucător, cât și în calitate de antrenor nu am făcut niciodată blat în viața mea, îi asigur pe toți suporterii că BCM U Pitești nu va face niciodată niciun blat.
# La momentul acela au existat și niște tensiuni între echipă și conducerea clubului…
– Nu a fost nicio tensiune între conducerea clubului și jucători sau între conducerea clubului și conducătorii echipei.
# Nu a existat niciun reproș pentru rezultatele negative?
– Păi, în ianuarie știți foarte bine ce s-a întâmplat, dar nu le putem numi tensiuni. A fost hotărârea conducerii clubului de a schimba conducerea echipei. Nu au existat tensiuni între vechea conducere a echipei și conducerea clubului. Departe de noi gândul acesta! Ca și la alte echipe, conducerea clubului poate lua măsuri drastice… Deci, conducerea a hotărât lucrul acesta.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii