Web Analytics

Sorin Căprărescu, team manager BCM U FC Argeş Piteşti: ”Cei cinci jucători de la noi au luat coronavirusul de la jucătorii Timişoarei”

de | 22.10.2020 13:15 | Sport

# Ce ne puteți spune despre jucătorii de la BCM U Pitești depistați pozitiv cu coronavirus?
– Avem cinci jucători depistați pozitiv cu coronavirus. Se simt foarte bine. Toată lumea este în izolare, atât jucătorii pozitivi, cât și ceilalți jucători, negativi. Jucătorii negativi vor face o retestare în această săptămână.
# Cei cinci jucători depistați pozitiv sunt asimptomatici?
– Sunt ok, n-au avut decât temperatură 38 cu 2 și 38 cu 4 și acum sunt în regulă. Unii dintre ei au spus că nu mai au gust și miros.
# Urmează tratament?
– Urmează tratamentul prescris de medic și doi dintre ei sunt la spital și urmează protocolul Ministerului Sănătății pentru că nu mai au gust și miros. Ceilalți trei depistați pozitiv nu au nimic și au rămas în izolare. Nu se simt rău, nu au tuse…
# Când au fost depistați pozitiv?
– Pe 15 octombrie au fost depistați pozitiv și rămân în izolare până pe 29 octombrie, când vor face un nou test. Am primit hârtie cu instrucțiuni de la Direcția de Sănătate Publică, suntem înregistrați la DSP ca fiind pozitivi și urmăm toate indicațiile DSP-ului și ale protocoalelor medicale.

„Prefer etape săptămânale, pentru că la turnee riscul de a ne infecta este mult mai mare”

# Puteți să ne spuneți nominal cine sunt cei cinci jucători depistați pozitiv cu coronavirus?
– Nu pot da nume pentru că e bine pentru ei să nu fac asta. Este vorba până la urmă de protecția datelor.
# Sunt jucători români sau jucători străini?
– Sunt și jucători străini și jucători români depistați pozitiv.
# Ce se întâmplă cu activitatea echipei?
– Momentan, activitatea echipei este întreruptă până când ne vom retesta cei care suntem negativi și, dacă totul este în regulă și toată lumea este negativă, se reiau antrenamentele fără cei cinci.
# Care este situația competițiilor?
– Competițiile sunt momentan întrerupte. Trebuia să înceapă Cupa României cu noi în turneu la București, un turneu la Sibiu și unul la Oradea. Pentru că au fost foarte multe echipe care aveau jucători infectați, Federația a hotărât să se suspende absolut toate cele trei turnee, cu toate că cei de la Oradea puteau juca.
# Despre campionat ce s-a hotărât?
– În privința campionatului sunt două scenarii, ori sub formă de turnee, ca și Cupa României, ori se va relua campionatul sub formă de etape săptămânale, cu testare înainte de fiecare etapă. Din punctul meu de vedere, cel mai bine ar fi să se reia cu etape săptămânale. Este un cost suplimentar în privința testelor care se fac înainte de fiecare meci, dar consider că este mai sigur. În cazul turneelor se făcea o singură testare pentru întreg turneul, adică pentru trei meciuri. O să crească costurile, dar cel puțin din punct de vedere medical este mai bine. Mai bine este să vin eu la tine și să joc cu tine, în orașul tău și atât și mă întorc acasă, decât să ne întâlnim 4-5 echipe să stăm în același hotel, să mâncăm în același restaurant. Părerea mea este că la turnee riscul de a ne infecta este mult mai mare.

„Sperăm să fim toți sănătoși cei care ne vom testa în această săptămână și cei cinci să nu aibă ceva mai grav”

# Revenind la jucătorii infectați cu coronavirus, știți de unde ar fi putut să se infecteze?
– Noi am efectuat teste și înainte și toată lumea a fost negativă. Ne-am testat înainte de a merge la Oradea, când am avut meciurile amicale cu Oradea și Timișoara. La Oradea au fost jucători negativi, noi am fost tot negativi și s-ar părea că am luat de la Timișoara. Dar, așa, băieții noștri și acum și înainte sunt băieți ok și au înțeles gravitatea situației și nu au ieșit din casă decât la masă și la antrenament și, eventual, mergeau să-și cumpere mâncare. Nu ieșeau în oraș… Dar iată că virusul, până la urmă, nu ocolește pe nimeni. Sperăm să fie bine, să fim toți sănătoși cei care ne vom testa în această săptămână și cei cinci să nu aibă ceva mai grav. Eu zic că au o formă ușoară. La doi dintre jucătorii pozitivi le-a curs nasul cu o zi înainte de testare, au răcit puțin și a doua zi, când au făcut testul, au ieșit pozitivi. Am vorbit și eu cu niște medici epidemiologi și mi-au spus că testele nu pot să diferențieze cele trei proteine care sunt în virusul gripal normal în România și Sars Cov-2. Separă primele două proteine, iar a treia nu o pot separa și aceea este comună. Ești răcit, automat ai și Sars Cov-2, între ghilimele… Asta e! Sper că va fi bine și să începem odată și odată campionatul sub diverse forme, pentru că ne-am săturat deja. Suntem de o grămadă de timp în afara competițiilor și e nevoie să începem.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii