Web Analytics

Sondaj surpriză la Curtea de Argeş: Mitrofan îi suflă în ceafă primarului Panţurescu

de | 9.09.2020 16:13 | Culise

Publicația noastră a făcut rost de ultimul sondaj apărut pentru Curtea de Argeș. Din primele rezultate putem vedea că este posibil să avem parte de o mare surpriză.
Cristian Mitrofan, candidatul PNL, îi suflă în ceafă actualului primar Constantin Panțurescu de la PSD. Sondajul a fost realizat Novel Research pe un eșantion reprezentativ pentru Curtea de Argeș, în perioada 27 august – 5 septembrie.
În ceea ce privește candidatul la Primărie, Constantin Panțurescu se află pe primul loc, cu 37,1% din preferințele electoratului decis. Pe locul doi și foarte aproape de acesta vine tare din spate Cristian Mitrofan, candidatul PNL, cu 33,4% din voturi. La distanță considerabilă, pe locul trei apare candidatul USR, care este creditat în acest moment cu 14,7% din preferințele electoratului. Următorii clasați au sub 5%.
Dacă până acum Panțurescu era dat ca și câștigător, lucrurile par să se schimbe. De unde poate veni surpriza? În primul rând din scorul primarului în funcție, care, deși pe primul loc, nu are un avans considerabil. De obicei, în orașele mai mici primarii în funcție se mențin la cote înalte în preferințele electoratului. Nu este cazul și aici. Asta mai ales dacă conectăm și cu majoritatea celor care în sondaj au răspuns că orașul merge într-o direcție greșită. În plus, Panțurescu se află pe un trend de scădere față de sondajele de anul trecut sau din iarna acestui an.
A doua surpriză vine de pe partea dreaptă. Aici, pe de o parte candidatul PNL pare a sta foarte bine pe voturile partidului. În plus, în cazul său direcția este una crescătoare față de ultimele sondaje. Îl avantajează și faptul că lucrurile par a fi foarte clare privind șansele altor candidați. Dacă Mitrofan și echipa lui vor reuși să convingă electoratul USR și PMP să iasă la vot și să voteze candidatul cu cea mai mare șansă, lucrurile par a fi câștigate.
La toate acestea se adaugă și numărul mare de nehotărâți sau cei care nu au decis încă să meargă la vot. De obicei pe aceștia îi mână în luptă mai mult votul negativ, de sancționare a celui aflat în funcție. Și în acest caz, opoziția pare a fi avantajată.
(ELECTRO-CUTARE)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii