Web Analytics
scris sâmbătă, 20.01.2024

Sondaj Davos: Experții se așteaptă ca economia globală să slăbească în acest an din cauza riscurilor geopolitice

Majoritatea economiștilor chestionați de Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos se așteaptă ca economia globală să slăbească în acest an, ei spunând că fragmentarea geopolitică din întreaga lume se va adânci, transmite CNBC, citat de news.ro.

Sondaj Davos: Experții se așteaptă ca economia globală să slăbească în acest an din cauza riscurilor geopolitice

Citește și: O delegație a grupării teroriste Hamas, din nou în vizită în Rusia 


„Perspectivele economice globale rămân modeste și pline de incertitudine. Deși există evoluții pozitive, cum ar fi reducerea presiunilor inflaționiste și progresele în domeniul inteligenței artificiale (AI), întreprinderile și factorii de decizie se confruntă cu factori contrari persistenți și o volatilitate continuă, deoarece activitatea economică globală rămâne lentă, condițiile financiare rămân restrictive și rupturile geopolitice și tensiunile sociale continuă să crească”, se arată în raportul WEF, publicat luni.

Citește și: Ion Cristoiu, despre faptul că Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor. „Sună a mineriadă”


Sondajul, efectuat în rândul a 30 de economiști șefi între noiembrie și decembrie anul trecut, a constatat că 56% dintre cei chestionați se așteaptă ca economia globală să slăbească în 2024, în timp ce 20% se așteaptă ca aceasta să rămână neschimbată, iar 23% prognozează condiții economice „oarecum mai puternice”. Între timp, Fondul Monetar Internațional se așteaptă ca creșterea economică globală să încetinească ușor în 2024, la 2,9%, de la 3% anul trecut.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *