SONDAJ BestJobs: 78% dintre angajați vor să lucreze 4 zile pe săptămână

de | 15.04.2022 12:40 | Actualitate, Economie, Home

8 din 10 angajați și-ar dori să lucreze numai patru zile pe săptămână. Totuși, se tem de un program zilnic de 10 ore, arată un sondaj realizat de o platformă de recrutare.

Citește și: Poliţia Animalelor cercetează la Stâlpeni cazul uciderii, cu cruzime, a unui câine

Un proiect de lege a fost depus în Parlament pentru a reglementa și în România săptămâna de lucru de numai patru zile. 78% dintre angajaţi sunt deschişi să lucreze doar 4 zile pe săptămână şi cred că acesta este un moment foarte bun pentru adoptarea săptămânii mai scurte de lucru, arată sondajul realizat de platforma de recrutare BestJobs. Doar jumătate dintre cei întrebați spun că ar putea avea probleme cu programul de lucru de 10 ore pe zi și cu volumul de muncă.

Cum vor românii să facă în ziua liberă?

Ce ar face în noua zi liberă? Cei mai mulți angajați spun că o vor dedica activităților în familie sau problemelor administrative pentru care nu au timp în celelalte zile.

Metodologia studiului

Sondajul a fost efectuat în perioada 02 – 24 martie pe un eşantion de 1113 utilizatori de internet din România.

Acest articol este despre: lege,munca,proiect,remote,salariati,saptamana,studiu,zile

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Circulație închisă pe un drum județean din Argeș
Circulație închisă pe un drum județean din Argeș

Circulația pe drumul județean 741, Pitești – Mioveni se închide, miercuri, 25 mai, între orele 8-15. „Circulația pe tronsonul cuprins între km. 0+000 – 1+450 (intersecția de la Școala Specială Valea Mare Ștefănești), va fi închisă pentru lucrări urgente la trecerea la...


Loading RSS Feed