Soluțiile propuse de fostul președinte Traian Băsescu în Parlamentul European pentru stoparea ofensivei rusești

de | 18.02.2022 09:36 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, are trei soluții pentru securitatea Europei și stoparea Rusiei. Într-o intervenție susținută în plenul Parlamentului European, fostul șef al statului român a avut un discurs dur la adresa ofensivei Moscovei, pe care o acuză că vrea să restabilească zonele de influență din timpul URSS.

Citește și: Lăutar din Făgăraș, găsit mort într-un apartament din Câmpulung

„Pretenția Kremlinului de a negocia cu NATO și SUA o nouă arhitectură de securitate în Europa, prin stabilirea zonelor de influență din timpul URSS, arată negarea de către Rusia a dreptului suveran al statelor independente de a-și decide singure sistemele de alianțe și modul de a-și asigura securitatea”, a spus Traian Băsescu.

„Lunga listă de cedări și compromisuri excesive făcute în favoarea Rusiei, de dragul afacerilor unor mari companii europene, dar și pentru aprovizionarea cu gaze în condiții preferențiale, au finanțat armata cu care Putin amenință azi pacea unor state europene”, a acuzat fostul șef al statului.  „Altfel spus, atât de îndrăgitul ‘business as usual’cu Rusia s-a făcut în detrimentul securității Ucrainei, dar și a țărilor baltice, a Poloniei și a României, care suportă acum presiunea armatei ruse”, a susținut europarlamentarul român, potrivit Digi 24.

Citește și: Concurs și spectacole de Dragobete în Piața Primăriei Pitești

În final, el a propus „cel puțin pentru moment”, trei soluții pentru securitatea Europei: 

  • accelerarea procesului de dobândire a independenței energetice față de Rusia;
  • descurajarea militară și economică a Rusiei;
  • încetarea compromisurilor politice în favoarea Rusiei.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump
S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump

Duminică, 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că o autoutilitară cu mai multe persoane care provoacă zgomot circulă pe raza localității Bogați....

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....