Web Analytics
scris joi, 06.07.2023

Soluția autorităților din Argeș împotriva urșilor de pe Transfăgărășan

În ultima săptămână au avut loc mai multe acțiuni de conștientizare a riscurilor la care se expun turiștii hrănind urșii, la care au participat angajații Ocolul Silvic Vidraru , lucrătorii Secției de Poliție Albești și cei ai Inspectoratului de Jandarmi Argeș.

Soluția autorităților din Argeș împotriva urșilor de pe Transfăgărășan

„Venim cu o mare rugaminte catre turistii care tranziteaza in aceasta vara Transfagarasanul. Nu mai hraniti ursii aflati pe marginea drumului, pentru ca nu ii ajutati in acest fel, mai mult le faceti un rău, punandu-i in pericol fata de trafic, dar si prin faptul ca ii obisnuiti cu procurarea hranei foarte usor, astfel ei nu mai merg sa caute singuri hrana in padure si se vor indrepta catre zonele locuite cand traficul va disparea.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/o-masina-de-arges-a-demarat-in-viteza-catre-o-ursoaica-cu-pui-pe-transfagarasan-soferul-filma-animalele-speriate-262182/

    Aparitia lor in intravilanul localitatilor va produce pagube in gospodarii, iar indepartarea lor se va face cu forta de catre autoritatile competente ajungand chiar si la eutanasierea lor. Deci nu ii mai hraniti,cum se pot descurca in lunile grele de iarna cu zapada se pot descurca si acum cand in padure  exista hrana din belșug abundenta,fructe,ciuperci, puii altor specii de vanat.

In cadrul acțiunilor comune, au fost sancționate contravențional mai multe persoane pentru hranirea fără drept a animalelor sălbatice, cu amenzi cuprinse intre 500 și 1500 lei, conform Legii 407/2006.
Vă mulțumim pentru înțelegere !!!”, a anunțat Ocolul Silvic Vidraru.

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Asta nu este o solutie,ci un abuz

    Răspuns
  2. Rezolva mitrofan cristian! E un nou inspector de mediu! Cu „cultura” se plictisise,cu C.A.S ul a luat doi la concurs! Încă,la 56 de ani,își cauta de munca !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole