Web Analytics

Solista din Piteşti Ileana Şipoteanu, printre cei mai valoroşi… constănţeni!

de | 23.12.2021 12:40 | Cultură, Actualitate

Ileana Șipoteanu, născută la Rucăr, Argeș, este una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică ușoară din România. Debutul absolut, la 16 ani, a avut loc alături de formația „Valahia” din Pitești, în 1983, o formație celebră și valoroasă, de care nu mai vorbește nimeni.

A fost solistă a Teatrului „Alexandru Davila”

Ileana Șipoteanu s-a făcut remarcată la Festivalul de la Mamaia, în 1986, în anul următor urcând pe podiumul festivalului cu șlagărul „Ce mult te-am iubit”, compus de Dumitru Lupu, de la Teatrul „Al. Davila” din Pitești, cel care avea să-i fie, până la sfârșit, și soț. Extrem de trist, Mitică (Dumitru) Lupu a murit în 2017, chiar de ziua de naștere a soției, Ileana!
Să mai precizăm că, între 1985-1990, Ileana Șipoteanu a fost solistă a Teatrului „Al. Davila”, unde Mitică Lupu era dirijor, după care s-au mutat la Constanța. Dintre cele peste 200 de melodii lansate în cariera ei, multe au devenit șlagăre: „Mă voi gândi la tine”, „Ce mult te-am iubit”, „Ai venit prea târziu”, „De sunt ochii tăi albaștri” etc.

Citește și Scriitorul Marin Preda venea cu căruţa, să vândă grâu la Piteşti

Un proiect cu totul deosebit în evoluția sa artistică a fost „Cântecele creștine”, prezentat acum cinci ani la Filarmonica Pitești. Dar, scuzați-mi ignoranța, stimați cititori, Ileana Șipoteanu nu a mai cântat cu… deceniile la Pitești, orașul ei de suflet, nefiind invitată.
Cum nimeni nu e profet în satul său, la 24 ianuarie 2019, Ileana Șipoteanu a primit la Constanța, în cadrul unei gale, premiul „10 Oameni de valoare pentru Constanța”, oraș care a adoptat-o cu mândrie.
Poate ar trebui și noi, piteștenii și argeșenii, să ne mândrim mai mult cu Ileana Șipoteanu, invitând-o pe scenele noastre!

Citelte și Expoziția tânărului de la centrul Tigveni al DGASPC Argeș s-a bucurat de un real succes

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii