Expoziția tânărului de la centrul Tigveni al DGASPC Argeș s-a bucurat de un real succes

de | 23.06.2021 00:07 | Cultură, Actualitate

Zeci de persoane au fost alături de Tibi Iakab, marți, la vernisajul expoziției “Artă pentru suflet”, organizată de Consiliul Județean Argeș. Evenimentul s-a bucurat de un real succes, după ce povestea lui Tibi a devenit virală.

„O altfel de expoziție cu un altfel de artist. Mă bucur că am reușit să îi organizăm această expoziție lui Tiberiu și pot să îi spun că îl vom susține să urmeze și cursuri de specialitate așa cum își dorește”, a spus, în deschidere, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, domnul  Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliul Județean Argeș.

CITESTE SI ”Artă pentru suflet”, expoziţie de pictură la Consiliul Județean Argeș

“Cu o poveste de viață deosebită, fără să aibă studii artistice, Tiberiu pictează impresionant. Originar din Mureş şi abandonat de mamă la naştere, Tiberiu Iakab locuieşte de aproape 19 ani într-un centru al DGASPC Argeș. A început să înveţe culorile de când avea şase ani, iar pasiunea pentru pictură nu l-a părăsit niciodată şi nu puţine sunt zilele în care pictează şi 10-12 ore. Tablourile lui sunt atât de pline de culoare încât ai putea crede că au fost create de un om cu o viaţă fericită şi nu de către un tânăr cu care destinul nu a fost deloc darnic” a spus, în prezentare, și doamna Roxana Stoenescu, director Direcția  Cultură, Turism și Tineret Consiliul Județean Argeș.

CITESTE SI Expoziție de „Covoare muntenești”, la Casa Memorială „Dumitru Norocea”

“Tibi se exprimă mai puțin prin cuvinte însă sufletul lui îl putem citi doar privindu-i tablourile. Cum la Tigveni este un Centru de Integrare prin Terapie Ocupaţională noi sperăm ca Tibi să poată trăi din asta, din pictură, din vânzarea tablourilor”, a punctat doamna Iuliana Matei, directorul general al D.G.A.S.P.C. Argeș.

Vizibil emoționat, Tiberiu Alin Iakab a ținut să mulțumească celor care i-au fost alături și povestit cum a început să picteze: “Desenam și făceam schițe pe orice aveam la îndemână, bucăți de hârtie, de lemn, pe poliester expandat. Prima mea reproducere a fost după o pictură a lui Nicolae Grigorescu. Îmi doresc să pot picta cât mai mult iar tablourile să fie apreciate”.

Expoziția, cu vânzare,, va fi deschisă până pe 29 iunie.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed