Web Analytics

Sofianu și Irimia îl acuză pe Apostoliceanu că doar se preface că vrea să salveze Pădurea Trivale

de | 31.10.2019 16:18 | Actualitate, Politica si Administratie

Joi, cu puțin timp înaintea ședinței de Consiliu Local, pe a cărei ordine de zi se află câteva proiecte cel puțin controversate, liberalii Narcis Sofianu și Tiberiu Irimia și-au exprimat consternarea cu privire la inițiativa social-democraților, venită ca din senin, referitoare la un proiect, chipurile de protejare a Pădurii Trivale, în contextul în care, ani la rând au eviat să ofere Ministerului Mediului acele informații necesare pentru finalizarea procedurilor privind declararea Pădurii Trivale drept arie protejată.

Cei doi spun că proiectul PSD nu vine întâmplător, ci fix în contextul în care inițiativa lui Solfianu și Irimia referitoare la celebrele deja proiecte care au ca scop stoparea costrucțiilor în fondul forestier (Extinderea Parcului Trivale și Instituirea ariei naturale protejate de interes local Padurea Trivale) a captat interesul piteștenilor, cumulând deja 3.000 de semnături.

„Problema a apărut acum două zile, când a apărut un proiect de hotărâre inițiat de PSD, proiect care, în primă fază, se suprapune cu proiectul nostru și din care se înțelege că își doresc protejarea a 370 de hectare din toalul de 930 al pădurii Trivale”, spune dr. Tiberiu Irimia, unul dintre cei doi inițiatori (alături de Narcis Sofianu) ai acțiunii de strângere de semnături pentru proiectele civice care au adus mii de oameni la corturile din centrul Piteștiului.

Cei doi liberali spun că inițiativa PSD e cu atât mai dubioasă cu cât ar fi în afara legii. Mai mult, afirmă aceștia, intră în contradictoriu cu un alt proiect, culmea, reintrodus pe ordinea de zi a ședinței CL PItești de astăzi, cel referitor aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului local de urbanism aferent, pentru investiția ”Construire locuințe individuale și împrejmuire teren” situată în intravilanul municipiului Pitești, strada Gârlei nr.11 și f.n.

„Un proiect de hotărâre care este vădit nelegal”

Un proiect controversat, despre care Jurnalul de Argeș a scris în mai multe rânduri, care vizează un ansamblu de șase vile, pentru ridicarea căruia se vor face defrișări semnificative.

„Ramân patru întrebări retorice pentru domnul Sorin Apostoliceanu:
De ce insistă să fie introdus pe ordinea de zi și să fie votat de către colegii săi din PSD un proiect de hotărâre care este vădit nelegal. A văzut legea și dumnealui… Adică de ce vrea dumnealui să voteze în Consilul Local ceva ce poate să facă doar Guvernul prin Hotărâre de Guvern?
De ce vrea domnul Apostoliceanu să plece pe o cale prin care, prefăcându-se că salvează 300 și ceva de hectare – cu toate că nu se întâmplă nimic – lasă 500 de hectare așa, în voia sorții (pentru că acolo vorbim doar de prefecți și oameni de afaceri din PSD și anturajul PSD)?
De ce domnul Apostoliceanu, când i-a ținut locul domnului Cornel Ionică, atunci când Ministerul a solicitat doar lămuriri, s-a ocupat cu alte chestii și nu a oferit acele informații, că trebuia să trimită două rânduri : << Nu s-a modificat regimul de proprietate>>?
De ce se preface domnul Apostoliceanu că vrea să salveze vreo bucățică de pădure, în condițiile în care și azi e pe ordinea de zi aprobarea unui PUZ construire locuințe, vreo șase vile, pe pădure defrișată în municipiul Pitești și care încă e în extravilan…. Și aici ne aburesc, prin Direcția Arhitect Șef, că ar fi în intravilan… Nu e în intravilan! ”, a afirmat, joi, consilierul local Narcis Sofianu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii