Web Analytics

Sofianu îl arată cu degetul pe Ionică în scandalul imobiliar cu „Casa Panţurescu”

de | 4.07.2019 13:45 | Politica si Administratie

# Consilierul liberal spune că Primăria Pitești nu și-a exercitat dreptul de preempțiune pentru o casă monument istoric la al cărei parter are birou fata primarului Ionică, deși prețul era foarte mic
Săptămâna trecută, în ședință de Consiliu Local, Primăria Piteşti a decis să nu îşi exercite dreptul de preempţiune (întâietate) pentru achiziţionarea unui imobil monument istoric din municipiu. Până acum, Primăria a refuzat aproape toate propunerile de acest gen ale proprietarilor de imobile monument care doreau să le vândă, pe motiv că sunt prea scumpe sau că nu are ce face cu ele, cu câteva excepţii (cum ar fi actualul sediu al Casei Căsătoriilor, care a fost cumpărat de la Camera de Comerţ şi Industrie).

De această dată, este vorba despre Casa Panţurescu, situată pe bulevardul I.C. Brătianu. Proprietarul, fiul omului de afaceri Ion Brănescu, doreşte să vândă locuinţa, aşa că a notificat Primăria, conform legii privind monumentele istorice şi arhitecturale, primărie care are prima opţiune la cumpărare. Dacă Primăria refuză, atunci imobilul poate fi vândut pe piaţa liberă. În acest caz, proprietarul a cerut 516.000 de lei (în jur de 115.000 euro), cam cât un apartament de două camere pe centrul Piteștiului. Însă municipalitatea a motivat refuzul sub pretextul că nu dispune de fonduri pentru achiziţie şi, în plus, nici nu are nevoie de imobil.
Consilierul local Narcis Sofianu a criticat acest refuz al Primăriei de a cumpăra Casa Panțurescu. ”Prețul era derizoriu. Pentru acea casă de patrimoniu, Primăria Pitești, prin oameni care nu respectă interesele Piteștiului, a decis să nu își exercite dreptul de preempțiune. Viceprimarul Zidaru, cel care a inițiat proiectul de hotărâre, a omis cu bună-știință să spună că folosința parterului clădirii de patrimoniu e pe un cabinet notarial al cărui titular este fiica domnului primar Cornel Ionică. Sper ca cei din Primăria Pitești să nu facă greșeala să facă posibilă achiziționarea acestui imobil de către persoane care sunt în legătură cu dumnealor”, a spus Narcis Sofianu la conferința de presă a PNL Pitești de marți, 2 iulie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Acum inteleg cum de Branescu primeste de la primaria Pitesti autorizatie ilegala pentru blocul de 4 etaje din strada Garlei numarul 74 intr-o zona de case de numai P+1. Spaga mascata !

  2. Asta cam asa este…