Web Analytics

Şoferul lui Ioasaf: „Nu i-am acceptat avansurile şi asta l-a deranjat” + VIDEO

de | 20.02.2020 13:43 | Dezvăluiri

# Exclusiv! Filmări în care stareţul de la Cotmeana înjură şi are un comportament deviant # „Să faci accident și să te ia dracu!”, spune Ioasaf în videoclipul redat mai jos, în timp ce își face semnul crucii # Fostul șofer al lui Ioasaf: „Mai nimeni nu știe ce se întâmplă în spatele zidurilor mânăstirii” # „Mai are o chestie pe care n-am tolerat-o niciodată, chestia cu băieții” # „El, în lumea lor, a călugărilor, nu e bine să vorbească cu femeile, să se culce cu femeile, în schimb, cere asta bărbaților” # „Anul trecut a avut 7 șoferi în 6 luni, după ce am plecat eu. Nu i-a stat nimeni, ba i-a bătut, ba a tras de ei.” # „Nu credeam că în Biserica din România e atâta mafie”

Starețul Ioasaf de la Mânăstirea Cotmeana e implicat într-un nou scandal, de data aceasta cu unul dintre tinerii care au lucrat ca șoferi pentru el. La rugămintea tânărului, nu îi divulgăm acestuia identitatea, însă vă asigurăm că acesta există și ne-a pus la dispoziție probe solide. „Aș vrea să tragem un semnal de alarmă către Episcopia Argeșului, să îl ducă la psihiatrie. (…) Sunt foarte mulți oameni revoltați. Are ceva cu starea nervoasă, își iese din cumpăt în două secunde și aruncă cu orice vrea. Toată lumea să stea sub nasul lui și să suporte toate injuriile, toate bătăile, toate cele. Adică, în spatele zidurilor de la mănăstire, mai nimeni nu știe ce se întâmplă acolo”. Amănuntele pe care tânărul ni le dezvăluie sunt de-a dreptul șocante. Starețul Ioasaf este acuzat că l-ar fi lovit pe tânăr și nu i-ar fi dat banii reprezentând plata muncii prestate ca șofer. Cert este că din filmarea trimisă redacției noastre se observă cum părintele de la Cotmeana înjură, blesteamă și face semne obscene, deloc potrivite pentru un slujitor al Domnului.

Șoferul, despre Ioasaf: „A sărit cu pumnii, a luat un ciomag în mână, mi-a dat vreo doi pumni pe la coaste”

Tânărul care ne-a contactat a lucrat ca șofer personal al călugărului Ioasaf din februarie 2019 până în iulie același an, apoi a revenit la lucru după Crăciun, la insistențele lui Ioasaf. „M-a sunat și i-am spus să îmi facă o ofertă. Nu eu am venit la dânsul, dânsul m-a sunat și m-a chemat. Mi-a zis că îmi dă 50 de lei pe zi, eu nu stau non-stop la dispoziția lui. Trebuia să stau, dacă se putea, de luni până luni, non-stop. Am cerut 5 minute liber într-o zi, să duc apă la câini, și a zis că nu se poate. Adică eu trebuia să stau zi și noapte, permanent, nu știam ce e aia familie. Dacă stăteam pe telefon să vorbesc, mă înjura și făcea ca toate ălea. Am avut un conflict cu el în magazinul Metro, începuse să mă înjure, să mă blesteme și i-am zis că, dacă mai face ceva, îl las acolo și plec”.
Trebuie menționat că tânărul stă în aceeași comună în care se află mânăstirea, însă spune că i se cerea să stea non-stop la dispoziția călugărului. „Da, trebuia să stau permanent cu el. Vizavi de casa dânsului e o cameră, care se spune că e camera șoferilor, așa era înainte, și eu trebuia să stau permanent acolo, zi și noapte, ceea ce mă obosea foarte mult psihic, fizic, pentru că trebuia să îi suport de fiecare dată vrăjelile; vorbește foarte vulgar, înjură non-stop”.
„Pactul între mine și el a fost să lucrez de luni până vineri, pentru ca week-end-urile să le am și eu libere. În unele week-end-uri a fost ok, însă în week-end-ul în care am avut altercația cu dânsul, i-am cerut să am liber sâmbătă și mi-a zis că, dacă găsesc șofer, e ok. I-am găsit șofer și când i-am zis că o să vină altcineva să îmi țină locul ca să pot să plec și eu acasă, a sărit cu pumnii, a luat un ciomag în mână, mi-a dat vreo doi pumni pe la coaste – am avut o săptămână vânătăi – și a început să mă amenințe că mă omoară în bătaie. Am o filmare unde mă blestema să fac accident cu mașina, să mor. Mai avea să mai îmi dea banii pe săptămâna respectivă, nu mi-a mai dat. Sunt foarte multe, dacă mi-aș aduce aminte sunt foarte multe de spus, dar asta am pățit în ziua respectivă, când am plecat” (25 ianuarie a.c.).
Iată cum spune tânărul că s-au întâmplat lucrurile: „Sâmbăta s-a întâmplat. Am așteptat să se trezească dânsul; tocmai îi căutasem și șofer și a zis să vină șoferul, dar să îl plătesc eu. Și i-am zis: «Stați puțin, mă plătiți pe mine sau pe el. După ce că am un salariu vai de el, nu carte de muncă…» Și apoi a sărit cu pumnii și nu e prima dată. Demult m-a amenințat că într-o zi o să mă prindă și o să-mi spargă dinții și toate cele, iar din filmare se vede că are un ciomag în mână și mă blesteamă”. L-am întrebat pe tânăr și dacă a cerut contract de muncă, atunci când s-a angajat. „Da, am insistat. A zis că o să-mi facă, o să vedem; mă ducea de nas de nenumărate ori. Am zis că măcar să îmi dea bani mai mulți și îmi plătesc eu cartea de muncă și tot spunea că vedem…”

„Am sunat la Arhiepiscopie, dar ei îi țin partea, ca întotdeauna”

Se pare că nu este primul conflict între cei doi. „Da, am mai avut altercații. Am fost șofer la dânsul timp de jumătate de an, iar pe 1 iulie am plecat, iar în ziua de Crăciun m-a sunat plângând că nu are șofer, mi-a zis să merg până la el că are niște evenimente și mi-a fost milă, e bătrân, hai să îl ajut. Ca atare, primesc ce nu trebuie.”
Tânărul susține că i-a spus călugărului că vrea să știe de la început care sunt condițiile și cu cât va fi plătit. Cu toate acestea, „nu accepta niciodată ceea ce spuneam. Mai are o chestie pe care n-am tolerat-o niciodată, chestia cu băieții. El, în lumea lor, a călugărilor, nu e bine să vorbească cu femeile, să se culce cu femeile, în schimb, cere asta bărbaților. Eu nu i-am acceptat avansurile și cred că asta l-a și deranjat într-un fel”.
Tânărul ne-a spus că a făcut niște demersuri. „Am sunat la Arhiepiscopie, am vorbit cu consilierul lui Calinic, i-am spus tot ce s-a întâmplat, dar ei îi țin partea, ca întotdeauna. Anul trecut au mințit că după incidentul de la televizor a fost dus la spital și a făcut consiliere psihologică, dar nu-i adevărat, nu a fost făcut nimic și sunt multe care nu se spun.(…) Sunt anumite ziare la care am încercat să îl dau pe Ioasaf și au zis că nu pot să îl pună. Deci, sunt multe pile la mijloc. Nu credeam că în Biserica din România e atâta mafie…”
În ceea ce privește datoriile pe care Ioasaf le-ar avea la el, tânărul declară: „Da, banii pentru o săptămână. Nu sunt cine știe ce, cred că vreo 500 de lei, dar iei și bătaie și nu îți mai dă nici banii, pleci cu injurii și amenințări și blesteme. Până la urmă, e un preot. Nu e prima dată când are o altercație. Știm foarte bine că în 2015 a avut altercații foarte grave, în 2019, la fel, eram șofer în timpul în care s-a luat cu reporterii și tot așa”. Din spusele tânărului reiese și că Ioasaf a mai avut șoferi de-a lungul timpului. „Au fost foarte mulți șoferi. Anul trecut a avut 7 șoferi în 6 luni, după ce am plecat eu. Nu i-a stat nimeni, ba i-a bătut, ba a tras de ei… Toată lumea din comună îl știe”, spune tânărul.

Călugărul Ioasaf, către şofer: „Du-te în pi..a mă-tii pentru asta, blestematule, arză-te-ar focul!”

Redăm mai jos convorbirea (înregistrată și video) dintre călugărul Ioasaf și fostul său șofer, despre care tânărul spune că a avut loc pe 25 ianuarie a.c.
# Șoferul: Hai, mai țipați!
Călugărul Ioasaf: Du-te în pi..a mă-tii pentru asta, blestematule, arză-te-ar focul! Să faci accident și să te ia dracu! Doamne, auzi-mă!
# Șoferul: La televizor ajungi!
Călugărul Ioasaf: Mă doare în c…r de tine și de televizor!
# Șoferul: Am plecat, rămâneți singur!
Călugărul Ioasaf: Da! ( se vede pe video cum starețul Ioasaf își întoarce posteriorul pe care și-l atinge, n. red.)
# Șoferul: Da, să învățați să vă plătiți oamenii!

Călugărul Ioasaf, tot către şofer: „Dacă îţi dau una, te ia dracu!”

O altă conversație filmată de fostul șofer, în care acesta îi cere călugărului Ioasaf banii cuveniți pentru o săptămână de muncă.
# Șoferul: Prea Cuvioase, dacă v-aș ruga să îmi dați banii pentru săptămâna aceasta?
Călugărul Ioasaf: Ce bani, mă?
# Șoferul: Pe săptămâna pe care am avut-o. Ați zis duminică…
Călugărul Ioasaf: Da? Să moară morții! Așa te-am obișnuit eu pe tine?
# Șoferul: Ați zis la sfârșit de săptămână?
Călugărul Ioasaf: Dacă îți dau una, te ia dracu, acum, în fața mea!

Arhiepiscopul Calinic: „La Cancelaria Eparhială nu a fost înregistrată nicio sesizare sau reclamaţie”

„În legătura cu cele solicitate cu privire la persoana părintelui Ioasaf Boiciuc, starețul Mânăstirii Cotmeana din județul Argeș suntem în măsura să vă comunicăm următoarele: La Cancelaria Eparhială nu a fost înregistrată nicio sesizare sau reclamație cu privire la vreo neînțelegere ivită între părintele stareț Ioasaf și persoanele care îl sprijină în derularea activităților de zi cu zi din mânăstire. Nu cunoaștem cine este persoana care v-a relatat această situație.
Dacă informațiile dumneavoastră se vor dovedi a fi veridice, în funcție de gravitatea faptei, se vor întreprinde măsurile care se impun. Din documentele oficiale ale Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Mânăstirea Cotmeana nu are angajat un șofer. Dacă părintele Ioasaf a beneficiat de serviciile unei persoane care a îndeplinit rolul de șofer, acest fapt cel mai probabil s-a petrecut cu acordul ambelor părți asupra formei de muncă, în baza unei înțelegeri tacite, fără a aduce la cunoștința Centrului Eparhial acest aspect.
Existența unor neînțelegeri în privința sumelor de bani despre care faceți vorbire este o chestiune care privește strict persoanele implicate și care va trebui reglementată de acestea. Păintele Ioasaf este oprit de mai mult timp de la săvârșirea serviciilor religioase. De asemenea, începând cu luna februarie a.c., îndeplinește condițiile pentru pensionare la limita de vârstă, astfel că, în conformitate cu legislația civilă și bisericească în vigoare, se va proceda la întocmirea dosarului de pensioanare”, ne-a transmis Arhiepiscopul Calinic.

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Uite de asta nu mai calc in biserici.sunt conduse de gunoaie nicidecum oameni „credinciosi”,ci gunoaie,cum le vezi in groapa de gunoi. Scarbos

  2. Soferul e un sarlatan si un mincinos.si jurnal de arges.niste gunoaie ticaloase

Ultimele articole