Web Analytics
scris joi, 17.08.2023

Șoferul care a intrat în gard era beat. La spital și fără permis

Un conducător auto aflat sub influența alcoolului a intrat într-un gard din municipiul Pitești.

Șoferul care a intrat în gard era beat. La spital și fără permis

Bărbatul are 37 de ani și conducea un autoturism pe str. Calea Drăgășani, fiind singur în mașină, iar la un moment dat a pierdut controlul și a intrat în coliziune gardul.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, iar valoarea afișată a fost mult peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, și pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar și pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește și Accident în Pitești. Victimă preluată de echipajul SAJ

Polițiștii i-au făcut dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, conform art. 336 și 196 din Codul Penal, și i-au suspendat dreptul de a conduce.

Poliția amintește că, ” în cursul lunii iulie a.c., a fost publicat textul legislativ prin care se stabilește că, în cazul unui accident de circulație din care rezultă decesul unei persoane (art. 192 din Codul Penal), provocat de conducători auto care se află sub influența alcoolului, a unor substanțe cu efect psihoactiv (art. 336, alin. 1 și 2 din Codul Penal), respectiv conducători auto ce conduc fără drept (art. 335 din Codul Penal), pedeapsa nu mai poate fi aplicată cu suspendare”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *